Annons:

Semesterracet är VMS kassako – drog in miljonbelopp på anbuden

Mycket publik besökte Gnagaredalen under Semesterracet. Foto: Linus Johansson

Semesterracet är VMS kassako – drog in miljonbelopp på anbuden

Att Vimmerby MS drar in stora belopp på Semesterracet är ingen hemlighet. Inte heller att det är inkomsten för anbuden som sticker ut. Under årets Semesterrace drog klubben in nästan två miljoner kronor på anbuden.
– Det är en del av tävlingsformen, konstaterar Roger Karlsson, ordförande i VMS.

Annons:

Folkrace är en väldigt udda sport på det sättet att alla som ställer upp i en tävling får förbereda sig på att förlora sin bil. Varje tävlingsdag får man lägga anbud på de bilar som inte ska köra vidare i den aktuella tävlingen. Ett anbud kostar 200 kronor och de pengarna går rakt ned i den arrangerande klubbens ficka.

Nästan två miljoner kronor

Under årets upplaga av Semesterracet lades totalt 9 429 anbud. Det innebär att Vimmerby MS drog in 1 885 800 kronor på anbuden. Det är i stort sett exakt samma summa som vid förra årets tävling.

– Anbuden är en del av tävlingsformen, togs den inkomsten bort skulle vi inte kunna genomföra Semesterracet. Då skulle tävlingen istället gå några hundra tusen kronor back, säger Roger Karlsson.

Ungefär samma resultat

Att Semesterracet är Vimmerby MS stora kassako är förstås ingen hemlighet. Och inkomsterna från tävlingen är ett måste för att kunna hålla den nivå som Vimmerby MS gör.

– Vi har en stor anläggning med banor och byggnader samt maskiner som vi har stora kostnader för. Varenda krona vi tjänar går på ett eller annat sätt in i verksamheten.

Hur gick årets upplaga av Semesterracet ekonomiskt jämfört med förra året?

– Tittar jag rent krasst på intäkterna så är det i runda tal rätt så lika som förra året. Utgifterna har vi inte full koll på riktigt än, men jag tror att de ska vara ungefär desamma som förra året.

Ökad försäljning

Någon exakt publiksiffra för veckan är svår att få fram, men den låg troligen på ungefär samma nivå som tidigare år.

– Om jag tittar på intäkterna i entrén så är det 9 000 kronor sämre än förra året. Däremot har vi ökat med mellan 80 000 och 90 000 kronor i race office, där det har sålts en del veckoband, men där också camping och startavgifter räknas in. Försäljningen i kioskerna är också ungefär densamma som förra året, jag tror att det var en ökning med totalt 20 000 kronor över hela veckan, säger Roger Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt