Annons:

SM-comeback med mersmak för Svensson – nu siktar han på Novemberkåsan

Kalle Svensson gjorde en stark SM-comeback i dag. Foto: Linus Johansson

SM-comeback med mersmak för Svensson – nu siktar han på Novemberkåsan

SM-deltävling i Laxå. Då passade Kalle Svensson på att göra comeback i endurospåren.
– Jag hade inga direkta förväntningar och är jättenöjd med en femteplats i klassen, säger Kalle Svensson.

Annons:

Efter förra sommaren försvann Vimmerbyföraren Kalle Svensson från resultatlistorna. Det hade sin givna förklaring.

– Jag drabbades av borrelia och var riktigt trött och dålig i kroppen. Ett tag orkade jag inte gå till affären. Sen släppte det lite på våren och nu känns det riktigt bra. Sen blev jag pappa i december och så har det varit ett husköp så enduron har inte varit prio ett, säger Kalle Svensson.

Totalfyra på ett prov

Förutom en lagtävling i Norrahammar i maj har Kalle Svensson inte kört en enda tävling. Fram till i dag, då han gjorde comeback i SM-deltävlingen i Laxå.

– Jag tänkte att det kunde vara kul att vara med och har funderat på den här tävlingen lite under året. Jag hade inga direkta förväntningar när jag åkte dit, säger Kalle Svensson.

Det slutade med en femteplats i klassen SM2 och VMS-föraren var bara knappt två och en halv minut bakom segrande Niklas Persson från Karlskoga.

– Jag är jättenöjd med en femteplats i klassen. Sen blandade och gav jag en hel del. På ett prov var jag totalfyra och det var jag förstår riktigt nöjd med och så var jag 45:a på något prov när jag gjorde bort mig. Men jag har kanske kört motorcykel 25 timmar på hela året och killarna framför mig är duktiga.

Tar sikte på Novemberkåsan

Kalle Svensson har tänkt att köra både Ränneslättsloppet och Novemberkåsan i Vimmerby under hösten.

– Jag har tänkt att gå in lite för Kåsan. Jag har egentligen aldrig varit något Kåsa-fan, men för två år sedan gick det ganska bra. Nu när tävlingen är i Vimmerby kan det vara kul att vara med.

Gav den här SM-deltävlingen mersmak inför framtiden?

– Det var väldigt kul. Jag tar det lite lagom och går in för Ränneslätt och Kåsan och så får vi se vad som händer till nästa år, säger Kalle Svensson.

Ytterligare två VMS-förare körde SM-deltävlingen i Laxå. Markus Lundgren slutade åtta i klassen JSM2 och i VRM1 körde Mattias Jonsson in på 20:e plats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt