Annons:

Efter tre år i Vimmerby – här körs Midnattssolsrallyt nästa år

Efter tre år i Vimmerby flyttas Midnattssolsrallyt till Örebro nästa år. Foto: Linus Johansson

Efter tre år i Vimmerby – här körs Midnattssolsrallyt nästa år

Under de tre senaste åren har KAK Midnattssolsrallyt körts med Vimmerby som centralort. Nu är det klart var tävlingen ska hållas sommaren 2019. Svaret är Örebro.

Annons:

KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn, har lämnat Vimmerby och Småland efter tre raka år. 

2019 kommer tävlingen köras med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget och upplägget blir som tidigare år med flera dagsetapper med start och mål i Örebro. Datumen för årets tävling är satta till 10-13 juli 2019. 

Årets tävling blir dessutom en hyllning till Stig Blomqvist, rallyvärldsmästaren från 1984, som är uppväxt och bor utanför Örebro. 

”Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul”, säger Stig Blomqvist i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt