Annons:

  • Här är segrarna i Åsa-Nisseracet:

    Marcus Gustafsson blev en vinnare när Åsa-Nisseracet avgjordes. Foton: Stefan Härnström

  • Här är segrarna i Åsa-Nisseracet:

    Även Hugo Sääf fick jubla.

  • Här är segrarna i Åsa-Nisseracet:

    Och så även Vesa Ollila.

Här är segrarna i Åsa-Nisseracet: "Gått grymt bra"

Dramatiken i lördagens folkracekval fortsatte in på finaldagen och när dammet lagt sig var ingen av de tre klassvinnarna förare som dykt upp som direkta förhandsfavoriter. En av dem var seniorklassvinnaren Marcus Gustafsson från Tidaholms MK.

Annons:

Motorbränder, krockar med starträcket eller bara otur i spårvalet sållade bort många förare. Vinnare i seniorklassen blev Marcus Gustafsson som kallats ”den evige tvåan”. 2017 blev han tvåa i Semesterracets A-final. Den här helgen var motgångarna ganska minimala. 

– Det har gått rätt bra, det började lite svagt i början av tävlingen. Allt gick bra med bilen bortsett från en styrväxel och bärarm men jag hamnade flera gånger i kläm efter bilar som jag fick kämpa för att komma förbi. Den här tävlingen har haft alla möjliga bortfall av favoriter för det är ingen som lyckats hundraprocentigt kan man säga.

Att Marcus var en välförtjänt vinnare var det ingen tvekan om. Under femton minuter ville hela Gnagaredelen skaka hand, klappa om och gratulera honom.

– Den här tävlingen har jag ju haft alla möjliga blandade resultat i så det är kul nu. Framöver får vi se vad jag orkar skruva ihop för bilar därhemma. Kanske kör jag Majfestivalen i Hallsberg och så blir det Semesterracet.

Välanvänd vinnarbil

Vesa Ollila från Bohus Racing vann dam/veteranklassen med en bil han delade med A-finalsdeltagaren Rickard Tomingas. En Volvo som under helgen gick i femton heat varav den vann elva. Vesa smög sig in i tävlingen till stor del tack vare uteblivet bilkrångel.

– Den har gått grymt bra. Vi har bara käkat lite däck. Sedan får man se till att spara på bilen till varandra när man delar. Jag hade egentligen tänkt spara på bilen till Rickard och hans A-final och var nöjd med att bara ha gått till min egen A-final. Jag är kompis med Jocke Söderberg som ledde och var nöjd med andraplatsen tills jag såg att hans bil började ryka och brinna. Då var det bara att gå på full attack

Vesa och Rickard passade även på att ge en eloge till arrangörerna av tävlingen:

– Det är kul att vinna här med den konkurrens som finns och de gör ett enormt bra jobb här i Vimmerby med organisationen och allt. Jämfört med banorna på västkusten är den ju mycket större, det är ordning och det är bra klass. När det blev ett missförstånd med ändrade heat råkade vi sitta och fika när Rickard skulle köra. Han fick hoppa i bilen och fick hjälp att hinna upp till starten med några sekunder till godo.

Både Vesa Ollila och Rickard Tomingas räknar med att vara tillbaka i Vimmerby när Semesterracet går av stapeln i början av juli men då blir det i olika bilar.

"Otroligt skönt"

Även juniorklassvinnaren Hugo Sääf, MK Ramunder, kommer återkomma till Gnagaredalen under den tävlingen. För stunden tänkte han mest med lättnad på sin seger.

– Otroligt skönt efter alla motgångar vi haft. Bilen var nästintill totalkvaddad efter första dagen. Pontus (Bengtsson) som delar bilen med mig fick mer eller mindre byta ut hela framvagnen. Poängmässigt hade jag flyt i alla fall. Det blir nog en hel del bud på bilen trots att den är rätt ful nu.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt