Annons:

Sofia Lod fick kliva högst upp på pallen i premiären

Sofia Lod avslutade tävlingen i Skillingaryd starkt och vann A-finalen. Foto: Timmo Helgesson

Sofia Lod fick kliva högst upp på pallen i premiären

Många av Vimmerby MS folkraceförare gjorde bra ifrån sig när den första deltävlingen i Smålandscupen kördes i Skillingaryd. Allra bäst gick det för Sofia Lod, som vann damtävlingen.

Annons:

Sofia Lod fick inte alls till det i grundomgången och gick som sista förare vidare till B-final. Där gick det bättre. Lod vann och avancerade därmed till A-finalen. Och när VMS-föraren ändå hade ångan uppe passade hon på att vinna även den och fick därmed kliva högst upp på pallen.

Ytterligare en Vimmerby MS-förare, Katja Frosthed, tog sig till A-final. Där slutade hon på en femteplats. Marie Karlsson fick köra B-final och blev trea där.

Vann två finaler

Flera förare från VMS höll sig framme även i seniorklassen. Allra bäst gick det för Thomas Karlsson, som stod för en imponerande insats. Efter grundomgången kvalificerade han sig ”bara” för C-final. Via seger där och sedan även i B-finalen tog sig VMS-föraren vidare till A-final. Där körde Thomas Karlsson in på en fin tredjeplats och var med det placeringen före klubbkamraten Roger Frosthed.

Johan ”JK” Karlsson tog sig till B-final, där han slutade fyra.

För Christer Sundström och Samuel Thörnqvist tog dagen slut efter grundomgången. Det gjorde den också för Johan Karlsson, som bröt sitt första heat och sedan tvingades kasta in handduken.

I juniorklassen blev Anton Tomtelius trea i A-finalen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt