Annons:

250 mil i resväg – nu siktar Jennika på final i ”årets höjdpunkt”

Jennika Jennerfors hoppas kunna ta sig till någon final i Semesterracet. Foto: Linus Johansson

250 mil i resväg – nu siktar Jennika på final i ”årets höjdpunkt”

Jennika Jennerfors åker nästan 250 mil för att få köra Semesterracet i Vimmerby. 2012 vann hon damklassen i Sveriges största folkracetävling.
– Det är sjukt kul att vara här, Semesterracet är årets höjdpunkt, säger Jennerfors när vi träffar henne precis efter att torsdagens tävlande avslutats.

Annons:

När du läser det här är det snart dags för damerna att kliva in i 2019 års upplaga av Semesterracet. Kanske har de första heaten till och med körts. För Jennika Jennerfors blir det en rivstart direkt då hon möter bland annat Maria Karlsson och Camilla Wernersson i det första heatet.  Två förare som har dominerat i Gnagaredalen genom åren.

– Wernersson och jag har väl kört mot varandra i det första heatet i typ åtta år i rad. Jag börjar bli lite trött på det. Men, men, det ska nog gå bra, säger Jennika Jennerfors.

”Sport att bara ta sig hit”

Jennika, hennes sambo och deras två barn kom till Vimmerby redan förra veckan efter att ha avverkat runt 120 mil från hemmet mellan Luleå och Kalix.

– Det är en bit. Och med två barn som bråkar konstant är det en riktig sport att bara ta sig hit, säger hon med ett skratt.

Vad har du för känslor för Semesterracet?

– Det är alltid lite speciellt. Det är mycket damer, vilket är superkul, och det är bra heat. Och allt runtomkring, att man kan bo runt banan, höjer upplevelsen. Det är fantastiskt här.

32-åriga Jennerfors vann damklassen i Semesterracet 2012. Då delade hon bil med Kinda-föraren Antonio Westerling.

– Jag har kört hans bil två eller tre gånger och när jag vann 2012 var det med Antonios bil. Därför känns det extra roligt att han kör med min bil i år. Det året jag vann hade vi en riktigt fin bubbla.

Hoppas slippa regnet

Även i år är det en bubbla som duon delar på.

– Jag kör bubbla en gång varje år och det är här. Annars kör jag framhjulsdrivet i tävlingarna uppåt landet. Så det blir alltid lika spännande i första kurvan att ”jaha det var så här man gjorde”, skrattar Jennika Jennerfors.

Det brukar sägas att du är Sveriges vinstrikaste dam?

– Jag tävlar i stort sett varje helg från maj till oktober så det är väl för att jag tävlar så mycket i så fall, haha. Men jag vet inte. Det är lite lättare högre upp i landet också eftersom det inte är lika många startande där.

Vad har du för mål i Vimmerby?

– Målet är alltid att ta mig till någon final. Det hade varit sjukt kul. Jag hoppas att det inte börjar regna, det skulle inte vara så jätteroligt. Om det blir regn får jag smyga i kurvorna och gasa på rakorna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt