Annons:

Allt klart för 36:e upplagan av Semesterracet

Om ett halvt dygn startar Semesterracet i Vimmerby. Foto: Johan "JK" Karlsson (www.racepage.org)

Allt klart för 36:e upplagan av Semesterracet

I morgon startar Semesterracet i Gnagaredalen i Vimmerby - för 36:e gången. – Vi har en bra känsla, säger Beatrice Ågren Karlsson, som är en av tävlingsledarna för Semesterracet.

Annons:

I många år har Semesterracet varit en av de största folkracetävlingarna i Sverige. 2016 är inget undantag. Tävlingen har till och med fått ett uppsving. Förra året var det cirka 590 startande, i år kommer den siffran att bli runt 640.

– Det känns jättebra. Vi har fler damer i år jämfört med de senaste åren och även veteranklassen har fått ett uppsving, säger Beatrice Ågren Karlsson.

350 funktionärer

Ungefär 380 seniorer, 100 damer, 90 veteraner och 70 juniorer kommer till start i Semesterracet.

Under tisdagen väntar kval för seniorer och veteraner, under onsdagen är det kval för seniorer, veteraner och juniorer och på torsdag väntar kval för seniorer och juniorer.

På fredag kör damerna hela sin tävling och det är också dagen då veteranerna åker sina finaler. På lördag väntar finalåkning för seniorer och juniorer.

Publikt hoppas arrangerande Vimmerby MS i vanlig ordning på en stor folkracefest.

– Det brukar vara runt 20 000 åskådare totalt över de fem dagarna och det hoppas vi på i år också, säger Beatrice Ågren Karlsson.

För att klara tävlingen på ett bra sätt så kommer runt 350 funktionärer att arbeta med arrangemanget under veckan.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt