Annons:

Vinnaren: ”Känns som att jag har gjort mitt jobb”

Camilla Wernersson visade styrka och vann A-finalen i damklassen. Foto: Linus Johansson

Vinnaren: ”Känns som att jag har gjort mitt jobb”

På tio starter i Semesterracet har Camilla Wernersson nått nio A-finaler. I dag tog hon sin tredje seger i stortävlingen i Vimmerby. - Det är jätteskönt. Det känns som att jag har gjort mitt jobb, säger Camilla Wernersson.

Annons:

Damernas tävling var stentuff från första början med många krascher. A-finalen blev inget undantag. Redan i den första kurvan blev två bilar ståendes och finalen avbröts. I omstarten var det bara fyra bilar som stod på startplattan och till slut var det bara tre som kom i mål.

Först och bäst av alla: Camilla Wernersson från Lidköpings MSF. Tvåa blev Anna-Karin Palmroth från Askersund och trea blev Sofie Fors från Ljungby.

– Det var synd att inte alla kunde komma ut till omstarten. Det är tråkigt när bara tre bilar tar sig i mål. Å andra sidan har jag själv blivit ståendes i flera A-finaler här och inte fått vara med och köra om det, säger Camilla Wernersson.

”Gäller att vara kylig”

Camilla Wernersson har ett enormt bra facit i Semesterracet. På tio starter har hon varit i A-final nio gånger. Segern i dag var hennes tredje i Vimmerbytävlingen. Därmed närmar hon sig Ingela Svensson och Maria Karlsson, som båda har fyra segrar.

Hur skulle du beskriva finalen?

– Jag gjorde en jättebra start redan i det första heatet. Sen var det tråkigt att det blev rödflagg och att alla inte kunde komma till omstarten.

Varför är du så bra på just den här banan?

 – Jag vet inte. Det gäller att vara lite kylig.

Delar bil med Svärd

Vinnarbilen i damklassen kommer att stå på startplattan även i morgon då den körs av en av favoriterna i seniorklassen; Tobias Svärd från Orion.

– Det känns bra att jag fick lämna över en hel bil till i morgon. Bilen går jättebra, nu är det bara för Tobias att tuta och köra. Han har jättegoda chanser i morgon och jag hoppas verkligen att det ska gå bra för honom, säger Camilla Wernersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt