Annons:

Så mycket drog VMS in på anbuden

Kön till anbuden ringlade sig enorm efter finalen. Foto: Linus Johansson

Så mycket drog VMS in på anbuden

7 759 bud lämnades in på 383 bilar. Det ger Vimmerby MS 1 551 800 kronor in i kassan för anbuden. – Vi har inte mycket utgifter för det, säger VMS ordförande Roger Karlsson.

Annons:

Semesterracet är över för denna gången. Och som vanligt blev tävlingen en kassako för arrangören Vimmerby MS. 

I år lämnades sammanlagt 7 759 bud in på de bilar som deltog i racet. Totalt var det 383 bilar som fick bud på sig. Det var en ökning från året innan, då det lämnades in 7 623 bud på 366 bilar. 

En guldgruva

För VMS är det här en guldgruva. Per bud tar klubben 200 kronor och sammanlagt fick klubben in 1 551 800 kronor. Utgifterna är nästan obefintliga. 

– Ser man på det så är det ju bara utgifter för kuvert, häftapparat och pennor. Det är inga större utgifter, men pengarna bakas in i allt annat, säger ordföranden Roger Karlsson. 

Intäkterna totalt sett är ungefär som förra året, men klubben har haft fler utgifter i år. Några kronor mer har det blivit på kioskförsäljningen jämfört med 2015.

– Dels har vi haft webbsändningen som kostat pengar och så har vi hyrt in fler föreningar. Men det är ju anbudspengarna som drar upp det, utan dem hade vi gått back på tävlingen. 

"Vi är tacksamma"

Sammanlagt har klubben dragit in närmare 800 000 kronor för Semesterracet. 

– Det är en kassako för oss. Vi fick in pengar för Midnattssolsrallyt också, men det är folkracen som drar runt det. Inget snack om det, säger Beatrice Ågren-Karlsson. 

Fortfarande har VMS enormt många funktionärer som ställer upp och jobbar ideellt under folkraceveckan. 

– Vi är jättenöjda och tacksamma för alla som ställer upp. Det betyder hur mycket som helst för oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt