Annons:

Succé för Svensson i Ränneslätt - Bjerkert också med i toppen

Kalle Svensson fick kliva upp på pallen i Ränneslättsloppet. Foto: Linus Johansson

Succé för Svensson i Ränneslätt - Bjerkert också med i toppen

Både Kalle Svensson och Calle Bjerkert var med högt upp när Ränneslättsloppet kördes i Eksjö i dag. Svensson blev totaltrea och Bjerkert blev femma. – Det känns som att jag är i bra form och jag får vara nöjd med tredjeplatsen, säger Kalle Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Ränneslättsloppet är en av de största endurotävlingarna i landet. Det syntes också på startfältet, där många av landets bästa förare fanns med. En av dem var Joakim Ljunggren, men han tvingades bryta tidigt.

”Varit ett spöke”

Istället kom tävlingen att domineras av en mycket duktig junior. Albin Elowsson var runt fyra minuter före tvåan Pontus Skoog och drygt sex och en halv minut före Kalle Svensson, Vimmerby MS, som slutade trea totalt och dessutom vann elitklassen. Hans klubbkamrat i VMS, Calle Bjerkert, blev femma totalt och trea i elitklassen.

Kalle Svensson var nöjd efter loppet.

– Ränneslättsloppet har varit som ett spöke för mig tidigare. Det har aldrig gått särskilt bra. Därför var det extra kul att komma i väg från start och vara med hela vägen in i mål, säger Kalle Svensson.

Hade inte krafter

Ut från depåstoppet efter tre varv var Svensson tvåa. Men till slut fick han alltså släppa Pontus Skoog före sig.

– När vi gick ut på det femte av sex varv var han i bakhjulet på mig och jag kände att han var starkare. Sen tappade jag lite efterhand och till slut var det inte så mycket att göra åt honom. Inför det sista varvet var jag 45 sekunder från andraplatsen, men jag hade inte krafterna så jag tänkte inte ens tanken att jag skulle kunna ta mig ifatt och förbi honom. Jag hade inte det där lilla extra, men är väldigt nöjd med tredjeplatsen.

Väljer troligen ”Kåsan”

Säsongen är inte över för Kalle Svensson bara för att Ränneslättsloppet har gått i mål. Nu siktar han mot antingen Gotland Grand National eller Novemberkåsan.

– Gotland är helgen innan ”Kåsan” och det är jävligt tufft att köra båda tävlingarna så det kommer jag inte att göra. Det lutar starkt åt att jag väljer att köra Novemberkåsan, säger Kalle Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt