Annons:

  • Hedrade vännen med pallplats – ”Han var med mig hela tiden”

    Calle Bjerkert förbereder sig för start i Ränneslättsloppet. Foto: Magnus Frodig

  • Hedrade vännen med pallplats – ”Han var med mig hela tiden”

    Prispallen med Calle Bjerkert, Joakim Ljunggren och Niklas Persson. Foto: Magnus Frodig

  • Hedrade vännen med pallplats – ”Han var med mig hela tiden”

    Foto: Magnus Frodig

Hedrade vännen med pallplats – ”Han var med mig hela tiden”

Ränneslättsloppet är speciellt för Calle Bjerkert. I år var det extra speciellt. Efter en fin insats tillägnade han andraplatsen till sin vän Edward Blom, som omkom tragiskt för mindre än två veckor sedan. – Edward var med mig hela tiden och det kommer han fortsätta att vara, säger en rörd Calle Bjerkert.

Annons:

När det ofattbara inträffar kan det kännas som att allt bara rusar på. Man vill att tiden ska stanna ett tag, men den vägrar. Den känslan hade Calle Bjerkert efter att hans vän tragiskt omkommit. Därför ville han göra något speciellt för att hedra Edward Blom i samband med Ränneslättsloppet i Eksjö.
– Jag kände verkligen att jag ville försöka hedra Edward på ett fint sätt. Jag är ju mer eller mindre uppvuxen i Blom-släktet och har träffat honom så mycket. När en så ung människa går bort måste man kunna sörja och hedra den personen, säger Calle Bjerkert.

Körde med nummer 76

För de som tittade på tävlingen var det tydligt att det var en speciell dag för Vimmerbyföraren Calle Bjerkert. Han körde med en helvit cykel med nummer 76.
– Nummer 76 var Edwards nummer. Det kändes väldigt fint att köra med det numret. På cykeln hade vi också en tummen upp-logga, det var något som kännetecknade Edward.
På cykeln gick också ett av Edwards favoritcitat att läsa: ”All in”. Det passade extra bra den här dagen, för Calle Bjerkert gick verkligen all in.

Fyra minuter bakom Ljunggren

Bjerkert var nämligen den som var närmast att hota den väntade segraren, världsstjärnan Joakim Ljunggren. I mål skilde det fyra minuter och fyra sekunder mellan de båda. Trean Niklas Persson var 32 sekunder bakom Bjerkert och därefter var det ett betydligt större hopp ner till fyran Jakob Mörhed.
– Jag var omkull två gånger och sen var det lite annat strul, men i det stora hela rullade det på bra. Jag är jättenöjd och känner att jag är på väg åt rätt håll, säger Calle Bjerkert.
Åt Joakim Ljunggren fanns, som sagt, inte så mycket att göra.
– Han kör otroligt bra. Det var synd att jag inte kunde hänga kvar lite längre. Jag blev lite matt i slutet av tredje varvet och kände mig lite seg på det fjärde varvet. Men på femte och sjätte var jag lite piggare igen.

Tar sikte mot Novemberkåsan

Calle Bjerkert tar nu sikte mot två andra varvlopp under hösten, Gotland Grand National och Novemberkåsan. ”Kåsan” firar för övrigt 100-årsjubileum i år och körs i Uddevalla.
– Framförallt ligger mitt stora fokus på ”Kåsan”. Det känns lite som min tävling, säger Calle Bjerkert.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt