Annons:

Robert Blom imponerade i SM-debuten – trots otäck krasch

Robert Blom svarade för en stark SM-debut. Arkivfoto

Robert Blom imponerade i SM-debuten – trots otäck krasch

Första SM-tävlingen i enduro. Då slog junioren Robert Blom från Vimmerby till med en niondeplats i sin klass.

– Jag är nöjd med SM-debuten, säger Robert Blom.

Annons:

När de 14 specialsträckorna hade gått i mål i Östersund stod det klart att Robert Blom hade slutat på en niondeplats i klassen JSM2. Ett gott resultat i Vimmerby MS-förarens debuttävling i SM.

– Jag tycker att det gick bättre än väntat. Sen var det svårt inför tävlingen att veta var jag stod så jag hade inga direkta mål utan körde bara mitt race, säger Robert Blom.

Vurpade hårt

Tävlingen kunde dock ha slutat betydligt tråkigare för Robert Blom, som var med om en ordentlig flygtur på den åttonde sträckan.

– Jag vurpade rätt hårt på sträcka åtta så nu är jag rätt mörbultad i nacken och låren. Jag körde på en stubbe och flög över styret. Annars var det rätt felfritt under dagen.

Redan i morgon körs nästa deltävling i enduro-SM, även den i Östersund.

Kan du köra då?

– Ja, det ska inte vara några problem.

Hur ser du på den tävlingen?

– Det finns alltid saker att förbättra, men det är bara att rulla på som i dag så ska det gå bra. Jag har inte satt upp något mål, men ett liknande resultat som i dag vore kul, säger Robert Blom.

Benny Svensson trea

Tidigare i dag kunde vi berätta att Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson tog hem sin klass, SM1, i den inledande SM-deltävlingen.

I klassen SM2 körde Fredrik Igelström från Westerviks MSK och han slutade på plats 33 i klassen.

Under dagen kördes det också två veteranklasser med gott resultat för flera lokala förare. I klassen VRM1 slutade Karl Karlsson (VMS) femma, Niklas Fransson (VMS) åtta, Fredrik Karlsson (WMSK) nia och Mattias Jonsson (VMS) blev 13:e man.

I VRM2 blev Benny Svensson (VMS) trea och Tomas Harrysson (VMS) 25:a.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt