Annons:

Karlsson och Cragganmore tog femte raka segern

Emmelie Karlsson och Cragganmore vann en regional tävling på fina 67 procent i helgen. Foto: Privat

Karlsson och Cragganmore tog femte raka segern

Cragganmores tävlingskarriär är i sin begynnelse. Men det kunde knappast börjat bättre för Emmelie Karlssons egenuppfödda häst som i helgen vann sin femte raka tävling i rad.
– Det är en superhäst, säger Karlsson.

Annons:

Helgens tävling var Cragganmores första i svårighetsgraden Medelsvår A1, vilket brukar vara en tuff nivå för åttaåriga hästar. För Cragganmore och Emmelie Karlsson gick det emellertid galant och ekipaget slog till med fina 67,179 procent.

Det räckte till seger i den regionala tävlingen och det var faktiskt ekipagets femte raka triumf.

– Det gick väldigt bra. Han är bara åtta år så det är ganska hög nivå för honom, men det är jättekul att det gick så bra som det gjorde. 67 procent är jag jättenöjd med. Sedan är det alltid kul att vinna, även om det bara var åtta starter så var det bra ekipage som var med, berättar Karlsson.

Blev du förvånad över att det gick så bra?

– Nej, det är en helt fantastisk häst och jag vet vad han klarar att prestera, men jag hade kanske inte väntat mig att vi skulle klara programmet så pass felfritt. Han brukar vara ängslig och spänd på tävling, men nu var han med på noterna och jag kunde köra på där inne.

”Han är supersuperbra”

Kvalgränsen till nationella tävlingar ligger på 62 procent, men enligt regelverket krävs det tre domare på en regional tävling för att kvalificera sig. I Nybro var det bara en domare.

– Målet är att vi har kvalificerat oss till nationella tävlingar till sommaren.

Karlsson, som tävlar för Grönskogs Sportryttarklubb, har stora förhoppningar om Cragganmores framtid.

– Det är superroligt. han är supersuperbra. Jag tutar och kör och hoppas att han blir min nästa Grand Prix-häst, men allt kan hända med hästar. Det är extra kul att den är egenuppfödd och egenägd.

Fler tävlingar blir det förstås under året, men planeringen är ännu inte lagd.

– Jag har barn och måste få ihop pusslet, men det vore kul att få rida lite nationella tävlingar och vi ska tävla på under säsongen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt