Annons:

Malin från Pelarne fick fint pris på gala: ”Blev otroligt chockad”

Malin Blixth blev utsedd till Årets eldsjäl på Kalmar Ridsportgala. Foto: Privat

Malin från Pelarne fick fint pris på gala: ”Blev otroligt chockad”

Malin Blixth från Rumskulla har prisats för sina ideella insatser. När Kalmar Ridsportgala hölls blev hon utsedd till Årets eldsjäl.
– Jag blev otroligt chockad samtidigt som jag blev jätteglad, säger Malin Blixth.

Annons:

Kalmar Ridsportgala hölls för första gången för fyra år sedan och täcker ridsporten i hela länet. Tanken är att lyfta fram människor som på olika sätt har stuckit ut under det gångna året. Och sticker ut det gör sannerligen Malin Blixth från Rumskulla. 24-åringen fick ta emot det mycket ärofyllda priset som Årets eldsjäl.

– Under hösten har man kunnat nominera folk till olika kategorier som till exempel Årets eldsjäl, Årets tävlingsplats och så vidare. I början av januari fick jag veta att jag hade blivit nominerad till Årets eldsjäl tillsammans med Anna-Maria Ahlqvist från Ridklubben Udden och Maria Nilsson från Kalmar Fältrittklubb. Sedan har folk fått rösta på den man tycker har varit värd att vinna, berättar Malin Blixth.

Står ofta i bakgrunden

Galan höll i lördags och där fick alltså Malin Blixth ta emot priset som Årets eldsjäl 2017.

– Jag tyckte att det var roligt att bara vara nominerad. När jag dessutom fick veta att jag hade vunnit blev jag otroligt chockad och samtidigt jätteglad, säger Malin Blixth.

Vad betyder priset för dig?

– Det betyder mycket för mig. Som eldsjäl står man ofta i bakgrunden och blir inte sedd av så många. Så att man har uppmärksammat det som jag har gjort var väldigt roligt och det sporrar mig till att fortsätta. Jag vet att det jag gör betyder mycket för andra och det betyder jättemycket för mig.

Delaktig i mycket

Malin Blixth blev nominerad till priset för det stora jobb hon lägger ned i Västerviksortens Ryttarförening.

– Jag är delaktig i förberedelser inför tävlingar, jobbar som funktionär under tävlingarna och deltar i efterarbetet. Jag tar även hand om klubbens lag som lagledare från nybörjare på ponny upp till elitryttare på storhästnivå, berättar hon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt