Annons:

POPULÄR FÖRENING I VIMMERBY HOTAS AV KONKURS

Vimmerbyortens Ryttarförening hotas av konkurs. Foto: Matilda Strömdahl

POPULÄR FÖRENING I VIMMERBY HOTAS AV KONKURS

Ännu en gång är Vimmerbyortens Ryttarförening i ett mycket prekärt ekonomiskt läge. Klubben har skatteskulder och hotas av konkurs. Nu vädjar man till kommunen om ett nytt lån för att rädda klubben.

Annons:

2015 var Vimmerbyortens Ryttarförening hårt ansatt och fick låna 200 000 kronor av Vimmerby kommun. Mycket bättre sedan dess har det aldrig blivit.

I veckan var Kronofogdemyndigheten hos klubben för utmätning – men konstaterade att det inte finns något att mäta ut.

Nu hotas klubben av konkurs.

”Ärendet bollas nu tillbaka till skattemyndigheten som förmodligen kommer sätta oss i konkurs. Om vi inte omgående får hjälp”, skriver klubbens ordförande och kassör till kommunen.

Ansöker om ett akut lån

Klubben vill ha ett akut lån på 150 000 kronor. I brevet redovisar man även vilka åtgärder man vidtagit. Ridskolechefen har slutat, man planerar att sälja två hästar – och man jobbar aktivt för att hitta nya inkomster.

Anläggningen, som ägs av kommunen, beskrivs som ett stort hinder.

”Vimmerbyortens Ryttarförening var en gång en allmänt välkänd tävlingsplats som uppskattades av många. Tyvärr är den tiden sedan länge förbi, då vår ridbana och ridhus (läs ishall) inte håller måtten enligt Ridsportsförbundet. Ska vi ha en tävling blir det väldigt låg nivå där anmälningsavgiften är låg men tyvärr kostar domare etc lika mycket.”

Riskerar att bli ännu värre

Klubben menar också att bristerna i anläggningen orsakat ett medlemstapp. Läget är akut – och kan snart bli ännu värre. Eftersom klubben ligger efter med skatterna så är risken stor att man tappar lönebidragen för två av sina medarbetare. ”Detta skulle påverka ekonomin väldigt hårt”, står det i brevet. 

Klubben vädjar om en skyndsam hantering av ärendet och man vill alltså ha ett akut lån på 150 000 kronor. Lånet ska sedan amorteras i takt med att hästarna säljs. Man vill även höja det befintliga lånet till 200 000 kronor igen. Hur stor den skulden är i dag framgår inte av brevet.

”Med hjälp av kommunen så har vi möjlighet att vända detta o inte hamna här igen”, skriver klubben.

Dagens Vimmerby har sökt ordföranden Sara Gustavsson samt kommunalråden Tomas Peterson (M) och Helen Nilsson (S).

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt