Annons:

Klubbens akuta konkurshot är avvärjt: ”Känns hoppfullt”

Niklas Gustafsson, styrelseledamot i Vimmerbyortens ryttarförening, berättar att kommunens positiva inställning gör att det akuta konkurshotet är avvärjt för ryttarföreningen. Foto: Ossian Mathiasson

Klubbens akuta konkurshot är avvärjt: ”Känns hoppfullt”

Positiv inställning från Vimmerby kommun.
Då har Vimmerbyortens Ryttarförening avvärjt det akuta konkurshotet.
– Det känns hoppfullt efter vad arbetsutskottet sa, säger föreningens styrelseledamot Niklas Gustafsson.

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde berättade de ledande politikerna att man har för avsikt att hjälpa krisande ryttarföreningen ur den värsta ekonomiska knipan. 

Just nu väntar de spänt på kommunstyrelsens beslut den 10 april. 

– Det ser ut som att de vill hjälpa oss och vi får se under vilka former det blir och vad som klubbas då, säger Niklas Gustafsson. 

"Ligger ingen våt filt över oss"

Med anledning av kommunens positiva inställning till att ge föreningen en hjälpande hand har man lyckats avfärda det akuta konkurshotet. 

– Kommunen har sagt att de är positiva så det ligger ingen våt filt över oss just nu. Nu får vi invänta det beskedet och behöver vi snabbare besked så får vi höra av oss, säger han. 

Det låter som att ni har en god känsla?

– Ja, absolut. Det känns hoppfullt. De är eniga kommunstyrelsen arbetsutskott, de vill hjälpa till.

Vad gör man från föreningens sida just nu?

– Vi försöker få in så mycket pengar vi kan. Vi tar på oss olika uppdrag, har swish-insamlingen som fortfarande är aktiv och jagar sponsorer. Vi har en del sponsorer på gång men inget är underskrivet. Alla väntar på vad kommunen säger, säger han.

Vill förbättra anläggningen

Efter att föreningens ekonomiska bekymmer kommit upp till ytan ser Niklas Gustafsson att det är fler medlemmar som har knutit näven och varit engagerade i arbetet.

– Ja, det har svängt. Hela föreningen är aktiv och det känns som att vi jobbar på alla håll. Vi kämpar på och vill göra förändringar. Det är mycket att ta tag i men det känns positivt.

Just nu ligger allt fokus på att få ekonomin i balans och på sikt säger Niklas Gustafsson att de vill ta tag i fler projekt 

– Vi vill förbättra anläggningen i ett senare skede, den är eftersatt så det är svårt att ha tävlingar som är mycket större än vad vi har i dag. Vi behöver tävlingsverksamheten för att dra in pengar till klubben. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt