Annons:

Indianernas desperata drag: Ansöker om rekonstruktion

Det är fortfarande högst oklart om det blir någon elitseriespeedway i Sannahed kommande säsong. Foto: Linus Johansson

Indianernas desperata drag: Ansöker om rekonstruktion

Indianerna från Kumla gör ett sista desperat försök att överleva och komma till start i speedwayens Elitserie under 2017. Den här veckan kommer man att lämna in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten.

Annons:

Den usla ekonomin i Indianerna har varit en följetång i ett halvår. På tisdagskvällen beslutade föreningens styrelse att ansöka om rekonstruktion för det av föreningen helägda bolaget Indianerna Speedway AB, som har skulder på runt fyra miljoner kronor.

En rekonstruktion innebär en nedskrivning av skulder och skyddar det aktuella bolaget från konkurs och utmätning från Kronofogden under först och främst tre månader, som sedan kan förlängas ytterligare. Tingsrätten beslutar normalt om rekonstruktion inom 24 timmar.

– Vi vet inte vad fordringsägarna kommer att säga, men vi har bestämt oss för att gå till tingsrätten och försöka få igenom det här nu, säger Dan-Åke Moberg, ordförande i både föreningen Kumla MSK och bolaget Indianerna Speedway AB, till NA.

Säger tingsrätten nej till bolagets ansökan om rekonstruktion bedömer Moberg, enligt NA, att Indianerna Speedway AB kommer att gå i konkurs. I sådana fall kommer Elitserien att köras med sju lag kommande säsong.

Fråga

Tror du att Indianerna kommer till start i Elitserien 2017?

Ja
Nej
Bryr mig inte
Rösta Se resultat

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt