Annons:

Hoppet har tänts för Indianerna - beviljas rekonstruktion

Kan Indianerna resa sig och få köra elitseriespeedway under 2017? Hoppet tändes i alla fall i dag. Foto: Linus Johansson

Hoppet har tänts för Indianerna - beviljas rekonstruktion

Hoppet om elitseriespeedway i Kumla under 2017 lever. Skuldtyngda Indianerna Speedway AB beviljades på måndagen rekonstruktion av Örebro tingsrätt. Detta skriver NA.

Annons:

Indianerna Speedway AB har rapporterats att ha skulder som uppgår till över fyra miljoner kronor, varav över två miljoner kronor är till förare i 2016 års förartrupp. Förarna som har krav på Indianerna är, enligt NAAdrian Cyfer, Joel Andersson, Miroslaw Jablonski, Fredrik Lindgren, Gregorz Zengota, Antonio Lindbäck, Maxim Bogdanovs, Niels-Kristian Iversen och Piotr Protasiewicz.

Niels-Kristian Iversen och Adrian Cyfer har lämnat över sina skulder till Kronofogden och de uppgår till cirka 900 000 kronor samt 130 000 kronor.

Indianerna har sett sin enda chans att överleva och köra i Elitserien under 2017 att ansöka om rekonstruktion i tingsrätten. Så gjordes i fredags och i dag kom besked om att den har beviljats. Därmed är bolaget skyddat under, först och främst, de närmaste tre månaderna.

Därmed har hoppet om elitseriespeedway i Kumla 2017 tänts. Men faran är långt ifrån över. Det kan fortfarande bli konkurs.

Den 24 mars kommer ett borgenärssammanträde att hållas, där alla personer och bolag som Indianerna Speedway AB är skyldigt pengar kommer att delta. Först då kommer svaret om det finns någon chans att bolagets skulder kan skrivas ned.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt