Annons:

Efter sjukdomsbeskedet:

Dackarna räknar inte med Alex Johansson den här säsongen. Foto: Linus Johansson

Efter sjukdomsbeskedet: "Räknar inte med honom den här säsongen"

Tidigare i dag gick Dackarna ut med att föraren Alex Johansson tar timeout på grund av sjukdom.
– Vi vill inte sätta någon press på honom och räknar inte med honom den här säsongen, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Annons:

Dagens Vimmerby berättade tidigare i dag om Alex Johanssons beslut att ta timeout. För ett par år sedan fick han sjukdomen twar och den gäckar fortfarande U21-landslagsmannen.

– Sjukdomen gör att Alex känner sig orkeslös och inte orkar återhämta sig. Jag har vetat om detta litegrann och nu har det blivit värre. Det känns väldigt tråkigt, tycker Mikael Karlsson.

Gjorde stora framsteg

Alex Johansson kom till Dackarna från Piraterna inför säsongen 2016. Där fick han en del chanser i både Elitserien och SM-slutspelet och gjorde stora framsteg under säsongen.

– Han gjorde stora framsteg under hela säsongen och avslutade väldigt bra. Nu skulle han ta ytterligare ett kliv.

Men så lär det inte bli. Åtminstone inte den här säsongern.

Hur ser Alex på framtiden?

– När jag pratar med honom känner jag att han är sugen. Jag har sagt till Alex att han är välkommen om han vill vara med på någon träning eller köra någon match i division ett. Men vi räknar inte med honom den här säsongen. Han måste bli pigg och frisk nu, det är det viktigaste. Vi kommer att hålla kontakten, men inte sätta någon press på honom, säger Mikael Karlsson.

Konkurrensen minskar

I Dackarnas ursprungssjua såg det ut som att Joel Kling och Alex Johansson skulle slåss om den sista platsen.

– Alex timeout innebär att vi nu har en förare mindre som är med och slåss på den nedre delen av laget. Det var inte vad vi hade hoppats på. Som det såg ut så var Alex och Joel närmast att slåss om det.

Om Dackarna kör med Patryk Dudek, Maciej Janowski, Fredrik Lindgren, Peter Ljung, Kacper Gomolski och Anders Thomsen lär Joel Kling ha en säker plats i startsjuan.

– Vi har även Anton Karlsson (gästförare) och Timothy Thuresson i truppen. Det finns också en liten förhoppning att William Björling ska stanna kvar istället för att byta till Piraterna.

"Ser väldigt bra ut"

När det gäller William Björling så presenterades han som klar för Piraterna i höstas, men han står fortfarande skriven i Dackarna.

Varför?

– Piraterna har inte hört av sig och försökt lösa det, varför vet jag inte. Det finns en regelbok att följa och där står det att de ska betala 20 000 kronor för "Wille". Vi vill gärna ha kvar honom i klubben så om Piraterna vill ha honom får de betala vad det kostar, säger Mikael Karlsson.

Dackarnas lagledare poängterar att man också har möjlighet att bygga laget på ett annat sätt.

– Bygger vi om laget kan till exempel Ricky Kling vara aktuell, säger Mikael Karlsson, som är nöjd över hur Dackarnas förare presterar i Polen och England.

– Alla våra förare levererar poäng i dagsläget. Jag skulle vilja påstå att det ser väldigt bra ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt