Annons:

Max Final Race: Bröderna kör i samma heat för sista gången

Mikael Max, till höger, bjuder i kväll in till Max Final Race på G&B Arena i Målilla. En av förarna som står på startlinjen är Peter Ljung, till vänster i bild. Foto: Linus Johansson

Max Final Race: Bröderna kör i samma heat för sista gången

Räkna med show när Mikael Max bjuder in till Max Final Race på G&B Arena i kväll. Kvällen bjuder bland annat på ett heat där Max möter sina bröder Peter och Magnus Karlsson.
– Jag kommer att åka på den cykel som jag blev tvåa med i JVM 1993, säger Mikael Max.

Annons:

Avskedstävlingar för speedwayförare är vanligt kanske främst i England. För Mikael Max föll valet däremot på Målilla och G&B Arena. Men till skillnad från de flesta andra så kommer han inte att ha någon framträdande roll på banan i sin avskedstävling. Max finns inte med i något av de två lagen som ska tävla under kvällen.

– Jag tycker att jag lade av i höstas och då ska jag inte tävla heller. Tanken är mer att jag ska kunna njuta av tillställningen och spendera tid tillsammans med de jag har bjudit in, säger Mikael Max.

”Prata med dem innan heatet”

Men speedwayikonen kommer inte helt att hålla sig borta från banan. Under kvällens gång kommer han att köra ett uppvisningsheat tillsammans med sina bröder Peter och Magnus Karlsson.

– Där och då kommer vi att köra en sista gång tillsammans, säger Mikael Max.

Kan du spöa dem?

– Jag får nog prata med dem lite innan heatet...

Noterbart är att Mikael Max kommer att köra på en cykel från 1993.

– Det var min förstacykel det året och den cykel jag hade när jag blev tvåa i JVM 1993, berättar Mikael Max.

Hoppas på mycket publik

Kvällens höjdpunkt blir förstås matchen mellan Dackarna och Max Select. Stjärnor som Tai Woffinden, Fredrik Lindgren, Andreas Jonsson, Peter Kildemand och Peter Ljung finns med i lagen.

– Jag hoppas att det blir en bra tävling och givetvis hoppas jag på mycket publik. Men just den biten vet man aldrig på förhand. Men jag hoppas att startfältet ska vara lockande. En förare som kan vara roligt att komma och titta på är Fredrik Lindgren, som har fått en fantastisk start på säsongen.

Kommer att intervjuas

Flera motorsportlegendarer intar G&B Arena under kvällen. Såväl Olle ”Varg-Olle” Nygren som Posa Serenius, Mark Loram, Sam Ermolenko, Janne ”Flash” Nilsson och Peter Hansson kommer att finnas på plats.

– Publiken kommer att få se dem presenteras på cykel innan tävlingen. Men ingen av dem kommer att vara med i något race. Däremot blir det intervjuer med dem i varje sladdpaus. Jag är väldigt stolt över att förarna och de här legendarerna har varit så positiva och kommer till Målilla den här kvällen. Det har gått smidigt att få ihop det.

Speaker från England

Dessutom kommer det att dyka upp en gästspeaker från Wolverhampton, Ian ”Porky” Jones.

– Han var speaker under många av de år som jag körde i Wolverhampton. Jag hoppas att han kommer hjälpa till att göra lite show över det också.

En knapp timme innan tävlingen börjar kommer Tai Woffinden, Andreas Jonsson, Peter Kildemand, Peter Ljung och Fredrik Lindgren att befinna sig i närheten av huvudentrén för att skriva autografer.

Fakta

Lagen till Max Final Race:
Dackarna:

1) Anders Thomsen
2) Kacper Gomolski
3) Fredrik Lindgren
4) Mads Korneliussen
5) Peter Ljung
6) Ricky Kling
7) Joel Kling

Max Select:
1) Andreas Jonsson
2) Jacob Thorssell
3) Peter Kildemand
4) Tomas H Jonasson
5) Tai Woffinden
6) Oliver Berntzon
7) Magnus Karlsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt