Annons:

Kling gjorde sitt livs match: ”Har börjat tuffa till mig”

Joel Kling fick TV-tid efter att ha vunnit ett heat i Elitserien för första gången. Foto: Linus Johansson

Kling gjorde sitt livs match: ”Har börjat tuffa till mig”

Hemmasonen Joel Kling stod för sin bästa insats någonsin i Elitserien när Dackarna körde oavgjort hemma mot Masarna. Som om inte det vore nog. Det här blev också kvällen då han för första gången vann ett heat i Elitserien.
– Jag är riktigt nöjd, säger Joel Kling.

Annons:

På ett sätt kan man kanske säga att Joel Kling är med i Elitserien för att se och lära. Men inledningen på säsongen har visat att han också är med för att ta viktiga poäng. Efter två fina matcher i inledningen på säsongen slog Virserumssonen i kväll till ordentligt. Han inledde med en tvåpoängare, vann sedan ett heat i Elitserien för första gången i karriären och stannade till slut på sex starka poäng.

Fem poäng på dina två första heat. Det var en riktig drömstart?

– Ja, det var synd att det inte hängde med hela vägen. Men trepoängaren var något speciellt. Det var min första i Elitserien så det var härligt, säger Joel Kling.

”Lite slöa i början”

Dackeföraren bjöd också betydligt mer namnkunnigt motstånd på stenhård körning.

– Jag har börjat tuffa till mig. Farten har jag, men det är tuffheten som jag behöver jobba på hela tiden. Den börjar komma nu.

Trots Klings fina insats fick Dackarna alltså nöja sig med en poäng i kväll.

– Vad ska man säga? Oavgjort är bättre än en förlust. Vi var lite slöa i början av matchen, men sen blev det väl lite bättre.

”Inte mycket att njuta åt”

Att Fredrik Lindgren inte fanns med i laget på grund av skada var inte något som Joel Kling lade någon större energi på innan matchen.

– Nej, jag funderade inte så mycket på det. Jag åker hit för att göra det jag ska. Sen är det klart att det är tråkigt när ”Linkan” inte kan vara med, vi behöver honom i laget. Han sprider mycket glädje.

Hur nöjd kommer du att vara med din insats i kväll?

– Nja, jag vet inte. Det är väl inte så mycket att njuta åt, jag tog ju inte 15 rena poäng. Sen är det klart att det hade varit roligare att åka hem med en seger för laget, säger Joel Kling.

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson var förstås nöjd med sin junior:

– Joels insats var väldigt positiv, han gjorde det på ett riktigt bra sätt. Det var inga gratispoäng han tog utan han fajtades verkligen för dem, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt