Annons:

Masarnas lagledare: ”Vi rånade dem på segern”

Stefan Bäckström fick se Tai Woffinden, till höger, föra Masarna till en poäng i Målilla. Foto: Linus Johansson

Masarnas lagledare: ”Vi rånade dem på segern”

Masarna vann bara fem av femton heat, men snuvade ändå Dackarna på en poäng i kväll.
– Dackarna var det bättre laget, utan snack. Jag tycker att vi rånade dem på segern, säger Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

Annons:

Inför de två sista heaten låg Masarna under med fyra poäng och i det läget talade mycket för att Dackarna skulle vinna. Två heat med poängövertag senare hade bortalaget fixat oavgjort, 45-45.

– Dackarna satt i förarsätet och vi vann för få heat. Det kändes som ett rån, men vi är nöjda med en poäng, säger Stefan Bäckström.

Hur kände du inför de två sista heaten?

– Jag vet att det inte är roligt att ha startspår två och fyra här, det känns som att man är en man mindre i de heaten. Men Tai (Woffinden) sa till mig att vara lugn, han skulle greja det och det gjorde han ju. Ibland kan det vara bra att ha en sån världsförare i bakfickan.

Kritik mot banan

Under matchens gång var Bäckström stenhård i sin kritik mot startbanorna. Efter matchen hade han dock lugnat ned sig.

– De hade ju lagt ned ett jättejobb på banan i stort. Men jag tycker att man ska se till att det är jämna och fina startspår så att alla fyra förarna har samma chans i heaten. Men jag ska inte säga mer, jag väljer att vara glad över poängen istället, säger Stefan Bäckström.

Det känns bra med en poäng?

– Ja. Att komma hit och möta det här duktiga laget är inte enkelt. Dackarna har ett kanonlag som kommer att vara med och slåss om guldet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt