Annons:

Lagledaren om våldsamma kraschen: ”Jag skrek rakt ut”

Maciej Janowski har fått utstå en del kritik efter sin start på årets elitserie. Foto: Linus Johansson

Lagledaren om våldsamma kraschen: ”Jag skrek rakt ut”

Dackarnas Maciej Janowski var inblandad i en mycket otäck krasch i GP-tävlingen i lördags. Men han och övriga inblandade reste sig och kunde mirakulöst slutföra tävlingen.
– Jag skrek rakt ut. Det såg ut som att det gick åt skogen, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Maciej Janowski hade gjort en strålande insats i GP-tävlingen i Daugavpils. Men i hans femte heat för kvällen var olyckan framme. Janowski tog starten, men fick res och lyckades inte hålla sig kvar på cykeln. Bakom honom kom Matej Zagar och på de första TV-bilderna såg det ut som att han körde över Janowski.

– Jag skrek rakt ut. Det såg ut som att det gick åt skogen, säger Mikael Karlsson.

Vad kände du när du såg kraschen?

– De visade inga repriser och det brukar vara ett tecken på att det kan vara allvarligt. Jag var livrädd för hur allvarlig en eventuell skada kunde vara. Jag hann börja fundera på vad vi skulle hitta på i Dackarna, hur vi skulle lösa det.

Mörbultad

Maciej Janowski och övriga inblandade (även Bartosz Zmarzlik kraschade) reste sig efter en stund och fortsatte tävla. Dackarnas polske förare blev till slut trea i tävlingen.

– Det var gött att se honom (Janowski) gå in och leverera direkt och han gjorde dessutom en bra match i Polen i går, säger Mikael Karlsson.

Hur mår han nu?

– Han är lite mörbultad och så, annars är det okej.

Fansen kräver bättring

I Dackarna har polacken däremot inte haft någon flygande start på elitseriesäsongen. På sociala medier har dackesupportrar stundtals riktat vass kritik mot Janowski och irritationen tilltog ytterligare efter framgången i lördags. Fansen vill helt enkelt se honom prestera på samma höga nivå i Elitserien.

– Jag tycker inte alls att man kan måla ut Janowski som någon syndabock, sen är det klart att jag hoppas på mer. Jag kräver samma sak av honom som av Patryk Dudek, Fredrik Lindgren och Peter Ljung. Han har inte varit sämre än dem i de här matcherna.

Janowski har ändå lägst snitt av de fyra?

– Det har han ju, så det är klart att en lite lägre nivå har han hållit. Men i den senaste hemmamatchen var det inte stor skillnad på honom och de andra gubbarna.

”Rannsaka oss själva”

Främst är känslan att Maciej Janowski har bekymmer hemma på G&B Arena och där riktar Mikael Karlsson kritik mot sig själv.

– Han har inte det bästa självförtroendet på hemmabanan. Där kanske vi ledare får rannsaka oss själva också. Vi kanske behöver sätta honom på ett bättre startnummer så att han kommer in bra i tävlingen.

Säger han själv att han har problem på hemmabanan?

– Det säger han inte, men som jag ser det är det där det känns av mer än i bortamatcherna, säger Mikael Karlsson.

När Dackarna i morgon möter Eskilstuna Smederna på bortaplan kör Maciej Janowski med nummer ett på ryggen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt