Annons:

Dackarnas lagledare: ”Vår skyldighet att göra en förändring”

Anders Thomsen är petad till kvällens match. Foto: Linus Johansson

Dackarnas lagledare: ”Vår skyldighet att göra en förändring”

Efter en tung start på Elitserien ändrar Dackarna i laget till kvällens hemmamatch mot Rospiggarna. Anders Thomsen petas till förmån för Mads Korneliussen.
– Det var solklart. Vi ser det som vår skyldighet att göra en förändring i det här läget, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Efter en inledande bortaseger mot Piraterna har mycket gått snett för Dackarna. Fyra matcher utan seger har följt och nu är Målillalaget nästjumbo i Elitserien med tre inkörda poäng.

Ännu värre är att Dackarna bara har tagit en poäng av sex möjliga på hemmabanan. I kväll får laget en ny chans att ta årets första hemmaseger. Och visst ska Rospiggarna, utan skadade stjärnorna Jason Doyle och Andreas Jonsson, besegras alla dagar i veckan?

Tror inte på promenadseger

Mikael Karlsson väljer dock att inte alls spekulera kring ett hårt decimerat Rospiggarna.

– Vi har inget utrymme att fundera på några motståndare utan måste ha fokus på vår egen prestation. Vi får se vilket lag de ställer på banan när matchen startar, säger Mikael Karlsson.

Många räknar nog med en enkel seger?

– Jag tror inte att folk ska tro att det blir en promenadseger. Vi måste kriga. Med den formen vi har visat innan finns det inga enkla matcher. Dessutom kan det ju vara så att någon av Rospiggarnas förare är långtidsskadad och att de hinner ersätta honom till matchen mot oss.

Två får godkänt

Dackarna har två rejäla förluster närmast bakom sig, hemma mot Indianerna och borta mot Elit Vetlanda.

– Jag tycker ändå att det finns positiva saker på gång. Förr eller senare måste vi få igång hela laget. Jag tror att vi får det i kväll. Hade jag inte trott det hade jag varit fel man på fel plats, säger Mikael Karlsson.

Dackeledaren ser egentligen bara två förare som har gjort det tillräckligt bra så här långt.

– Egentligen är det bara Fredrik (Lindgren) och Joel (Kling) som går helt med hedern i behåll. Sen har Maciej Janowski kommit igång och gjort ett par bra matcher.

”Fanns lite funderingar"

En som inte har fått det att fungera som man är van vid är VM-ledaren Patryk Dudek.

– Man är ju inte van att se honom så här. Jag hoppas att han ska prestera bättre den här gången. Han känner sig väldigt revanschsugen och säger att han inte kan peka på något som är fel.

Som vi berättade i söndags så gör Dackarna en ändring i sjuan i och med att Anders Thomsen petas och ersätts av Mads Korneliussen.

– Jag tror att Mads kommer komma in och tillföra både på banan och som person. Det är en kille som går all in.

Var det solklart att göra en förändring?

– Ja, det var det. Det var vår skyldighet att göra en förändring. Det kunde nog alla kräva av oss.

Var det lika givet att just Anders Thomsen skulle plockas bort?

– Det fanns lite funderingar, men det slutade med Thomsen. Han ska inte utses till någon syndabock, men nu blev det så här, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt