Annons:

Jättesuccé för fritidsledaren Korneliussen: ”Det är ett ganska coolt jobb

Mads Korneliussen briljerade i sin debut för Dackarna och blev dessutom utsedd till matchens förare av supportrarna. Foto: Linus Johansson

Jättesuccé för fritidsledaren Korneliussen: ”Det är ett ganska coolt jobb"

Till vardags arbetar Mads Korneliussen som fritidsledare hemma i Danmark. I kväll visade han vägen för Dackarna när Målillalaget krossade Rospiggarna.
– Det var en väldigt bra debut. Vi fick med oss ett fantastiskt resultat, säger Mads Korneliussen.

Annons:

När Mads Korneliussen värvades till Dackarna var han väl införstådd med att han i första hand sågs som en backup-förare till den tänkta startsjuan. Men efter en dålig start för Dackarna fick Korneliussen i kväll chansen på Anders Thomsens bekostnad. Och som han tog den. 15 poäng av 18 möjliga blev facit för den rutinerade dansken.

– Det var en väldigt bra debut. Men sen ska man veta att det är svårt att komma tillbaka och göra sådana här resultat vecka efter vecka. I kväll kom jag in och kunde köra helt utan press, säger Mads Korneliussen.

Kom igång rejält

Rospiggarna kom till Målilla utan Jason Doyle och Andreas Jonsson, men gav trots det Dackarna en match fram till och med heat tio. Men när en viss Mads Korneliussen gick ut och vann både heat elva och tolv, och fick med sig lagkamraterna till dubbla femettor, så var segern i hamn.

– Vi hade lite problem i början av tävlingen, men kom väldigt starkt på slutet. Jag vet inte vad problemet var först, men alla verkade missnöjda med cyklarna. Till slut fick vi med oss ett fantastiskt resultat. Det känns skönt att vi kunde få med oss ett rejält övertag till Hallstavik nästa vecka när vi ska köra om bonuspoängen.

Bästa matchen i Målilla

Mads Korneliussen kör bara i Danmark och Sverige i år och det har inte blivit särskilt många matcher så här långt. Det syntes inte i kväll.

– Jag skulle säga att det hjälper mig att inte köra så mycket längre. Istället arbetar jag måndag till fredag och är väldigt hungrig när jag kommer till en match. Förut var speedwayen mitt jobb, men nu är det mest roligt att komma till matcherna.

Och du verkar gilla banan här?

– Jag pratade med min mekaniker och han sa att det är den bästa tävlingen jag har gjort här. När jag körde för Hallstavik (Rospiggarna) hade jag ganska dåliga tävlingar här. 

”Ingen ler eller har roligt”

Mads Korneliussen säger att det märktes i laget att det har gått tungt en tid.

– Det är ett bra lag, men killarna har förlorat många matcher och ingen ler eller har roligt. Förhoppningsvis kan den här segern göra att glädjen kommer tillbaka och att det blir mer avslappnat framöver.

Och nu blir det svårt att peta dig?

– Det är tufft för lagledningen att ta ut sju förare. Jag vet att de gärna vill köra med samma lag. Jag har hela tiden sagt till Mikael (Karlsson, lagledare) att jag förstår dem. Nu ville de testa något nytt i den här matchen och det var säkert ett svårt beslut.

”Ganska coolt”

Till vardags arbetar Mads Korneliussen som fritidsledare. Klockan elva i morgon ska han stämpla in på det arbetet innan det väntar en match i danska ligan på kvällen.

– Att vara fritidsledare är inget hårt jobb, det är faktiskt ganska coolt. Men racing är absolut roligare, säger Mads Korneliussen och skiner upp i ett brett leende.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt