Annons:

Holtas vårsäsong lockade Dackarna: ”Har varit strålande”

Peter Ljung och Rune Holta kör återigen i samma lag. Foto: Linus Johansson

Holtas vårsäsong lockade Dackarna: ”Har varit strålande”

Tidigare i dag kunde vi berätta att Dackarna kastar ut Anders Thomsen i kylan. Istället kommer rutinerade norrmannen Rune Holta in i truppen.
– Hans vårsäsong har varit ganska strålande. Det lockade oss, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Rune Holta har gjort flera sejourer i Dackarna. Så sent som förra säsongen var han med och körde hem ett SM-silver till Målillaklubben. I dag stod det klart att han återvänder till Dackarna. Alla papper är klara och Holta finns tillgänglig redan till bortamatchen mot Eskilstuna Smederna på måndag.

– När jag ringde till Rune skojade han och sa att det hade varit bättre att vi gjort klart det här redan i vintras. Men då såg inte vår plan ut så här. Istället har den förändrats på vägens gång, säger Mikael Karlsson.

Flera anledningar

Att det blir just Anders Thomsen som får lämna truppen har sina förklaringar.

– Vi har haft större förhoppningar på flera av våra förare. Att det är just Thomsen som åker ut beror på snittmässiga skäl. Vi vill höja kapaciteten på laget och då anser vi att det här är det bästa sättet.

Varför plockar ni in just Rune Holta?

– Det finns flera anledningar. En är att vi vet vad vi får. Vi vet precis vad han kan och han har kört på alla banor i Sverige. Sen är det en frisk fläkt som går all in. Dessutom har hans vårsäsong i Polen varit ganska strålande, det lockade oss. Med bonus snittar han runt 1,8 poäng per heat och det är inte dåligt i den polska högstaligan.

”Jättetråkigt”

Rune Holta har den senaste veckan ryktats till både Piraterna och Smederna.

– Med tanke på vad vi har hört trodde vi nog att han var upptagen redan. Men vi chansade och slog en signal. Då berättade han att han var nära andra klubbar, men att om Dackarna är intresserade så var han också intresserad. Då var det också enklare att börja förhandla.

Hur känner du för att sparka ut Anders Thomsen?

– Det är jättetråkigt. Det var inte roligt att ringa honom i dag och berätta att vi inte kan ge honom mer förtroende. Jag far verkligen illa av sådana samtal. Men jag känner att det var vår skyldighet att göra något.

”Kan bära den rollen”

Mikael Karlsson säger vidare att valet stod mellan att sätta upp Thomsen eller Kacper Gomolski i transferfönstret.

– Det handlade om att behålla en av dem och valet föll på Gomolski.

Mads Korneliussen har nu gått från iskall till stekhet i Dackarnas lagbygge. Hans enda konkurrent om en plats i startsjuan är helt plötsligt Ricky Kling.

– Mads bevisade i går att han kan bära upp den rollen. Det var också en viktig bit i vårt val, säger Mikael Karlsson.

Kan det hända mer i transferfönstret för er del?

– Som det känns nu kommer vi inte att göra mer. Vi tog in Mads (Korneliussen) i laget till gårdagens match och nu fyller vi på med Holta i truppen. Nu tror vi att vi har gjort de förändringar som behövs.

Alla papper i ordning

Allt pappersarbete kring Rune Holta är klart och han finns därmed tillgänglig till kommande veckas matcher mot Eskilstuna Smederna och Rospiggarna.

Tror du att Holta gör debut kommande vecka?

– Jag tror ingenting i dagsläget, vi tar de bitarna med laget först, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt