Annons:

De kör för Sverige i lag-VM - dackeföraren ställs åt sidan

Fredrik Lindgren, till höger, har utsetts till lagkapten för det svenska lag-VM-laget. Peter Ljung, till vänster, finns inte med i startfemman till semifinalen. Foto: Simon Henriksson

De kör för Sverige i lag-VM - dackeföraren ställs åt sidan

Sveriges förbundskapten Morgan Andersson har tagit ut laget till semifinalen i lag-VM, som körs i Västervik nästa tisdag. Noterbart är att Dackarnas Peter Ljung ställs åt sidan.

Annons:

På lördag börjar lag-VM i speedway. Då körs den första semifinalen mellan Tjeckien, USA, Australien och Storbritannien i King´s Lynn.

Tre dagar senare står Västervik som värd för semifinal nummer två. Där ställs Sverige mot Lettland, Danmark och Ryssland. Förbundskaptenen Morgan Andersson har nominerat Fredrik Lindgren (lagkapten), Antonio Lindbäck, Andreas Jonsson och Linus Sundström. Dessutom finns Dackarnas Joel Kling med som nummer fem i laguppställningen, en plats som är vikt åt en U21-reserv. Däremot finns inte Peter Ljung, som har Västerviksbanan som hemmabana i Allsvenskan, med i semifinallaget.

Polen är direktkvalificerat för finalen den åttonde juli i egenskap av värdland.

Fakta

Lagen till semifinalen i Västervik:

Sverige: 1) Fredrik Lindgren, 2) Antonio Lindbäck, 3) Andreas Jonsson, 4) Linus Sundström, 5 Joel Kling (U21).

Lettland: 1) Andzejs Lebedevs, 2) Maksims Bogdanovs, 3) Jevgenijs Kostigovs, 4) Kasts Puodzuks.

Danmark: 1) Kenneth Bjerre, 2) Leon Madsen, 3) Michael Jepsen Jensen, 4) Niels-Kristian Iversen, 5) Frederik Jakobsen (U21).

Ryssland: 1) Emil Sayfutdinov, 2) Grigorii Laguta, 3) Vadim Tarasenko, 4) Andrei Kudriashov, 5) Gleb Chugunov (U21).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt