Annons:

Polen världsmästare för 13:e gången - Sverige fick nöja sig med ett silver

Lagkapten Fredrik Lindgren var stolt över den svenska insatsen.

Polen världsmästare för 13:e gången - Sverige fick nöja sig med ett silver

Polen blev ikväll världsmästare i Lag-VM i speedway för 13:e gången i historien. Det polska laget tog tag i taktpinnen direkt och var i ledning från det första till det sista heatet. Men den svenska lagkaptenen var stolt över insatsen.
- Vi gav dem en jäkla omgång, sade Dackeföraren Fredrik Lindgren i en intervju på TV10 efter finalen.

Annons:

Ett taggat Polen på hemmaplan släppte aldrig greppet om den här finalen i Lag-VM i speedway. De polska förarna körde tillsammans ihop 50 poäng under kvällen, och det ledde till att de nu kan titulera sig som världsmästare för 13:e gången totalt i detta sammanhang. 

Lindbäck bäst i Sverige

Det blev "bara" ett silver för de svenska förarna som fick ihop 42 poäng efter 20 körda heat i Leszno, Polen. De lyckades aldrig rubba de polska förarna som ledde från det första ända fram till det sista heatet. 

Hela finalen utvecklade sig till två olika kamper. Den ena om förstaplatsen mellan Polen och Sverige, samtidigt som Ryssland  och Storbritannien tampades om bronspengen. Ryssland gick segrandes ur den striden med sina 18 inkörda poäng jämfört med Storbritanniens 15. 

Den svenska lagkaptenen Fredrik Lindgren, förare i Dackarna, körde in 11 av 15 poäng samtidigt som Andreas Jonsson och Linus Sundström skrapade ihop 7 respektive 4 poäng. Den stora svenska stjärnan för kvällen var Masarnas Antonio Lindbäck som enbart tappade ett poäng under hela finalen. Lindbäck vann 5 av 6 heat, inklusive ett jokerheat där han tog full pott. 

"Vi gav dem en jäkla omgång"

Trots att Sverige inte nådde ända fram var det fortfarande glada miner i laget. Lagkaptenen Fredrik Lindgren sade såhär i en intervju i TV10 bara minuter efter det sista heatet:

- Vi gav allt vi hade och vi måste vara stolta över vår insats. Vi gav dem en jäkla omgång.  

Fakta

Svenskarnas poängskörd: 

Antonio Lindbäck: 20 poäng

Fredrik Lindgren: 11 poäng

Andreas Jonsson: 7 poäng

Linus Sundström: 4 poäng

Annons:

Jens Lidesjö

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt