Annons:

Tippat guldmöte direkt i premiären: ”Gäller att vi får hejd på dem”

Morgan Anderssons Västervik drar igång Bauhausligan med hemmamatch mot tippade topplaget Lejonen. Foto: Ossian Mathiasson

Tippat guldmöte direkt i premiären: ”Gäller att vi får hejd på dem”

Bauhausligans premiäromgång bjuder på ett tippat guldmöte. Västervik tar emot Lejonen på hemmaplan.
– Det blir en tuff drabbning, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Det stundar ett på förhand tippat guldmöte när Västervik tar emot fjolårsfinalisten Lejonen på Hejla Arena i dagens seriepremiär. 

Västerviks lagledare Morgan Andersson höjer varningens finger för två förare i Lejonen. 

– Vi får besök av regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik och påläggskalven Dominik Kubera och det gäller att vi får hejd på dem. De har flera duktiga förare men det är de som sticker ut. Kubera är, enligt mig, topp fem i världen och alla vet vad regerande världsmästaren kan. Det gäller att de inte får dominera, men vi har också bra och snabba gubbar. Vi går för vinst och för att gå hela vägen, säger Morgan Andersson. 

Känslan utifrån sett är att det blir en toppmatch direkt i premiären?

– Nej, nej. Det är så tidigt. Vi vet inte hur trupperna ser ut när det börjar dra ihop sig. När jag tittar på lagen så känns det som att alla har chans att vinna i år om man får till det bra. Så pass jämnt är det. Det är viktigt att vinna hemmamatcherna. Vi har lite nytt folk så jag hoppas att vi kan prestera bra hemma direkt, säger Morgan Andersson. 

Namnkunniga förare i Västerviks lag

Västervik har ett namnkunnigt och skickligt lag och premiärsjuan innehåller bland annat Tai Woffinden, Gleb Chugunov, Fredrik Lindgren och Jacob Thorssell. 

– Vi är givetvis nöjda med truppen. Vi hade väl hoppats på att vi kunde ha hela truppen på plats förra tisdagen när vi hade press och practice, men ändrade tävlingar ställde till det. Tai och Jacob var uppe och åkte förra tisdagen. 

Morgan Andersson ser fram emot att serien drar igång efter flera jobbintensiva veckor. 

– Vi har väntat på premiären även om vi i klubben har slitit järnet i tre veckors tid på grund av att våren kom så sent. Nu tror jag att vi har kommit iordning.

Fakta

Laguppställningar i premiären mellan Västervik och Lejonen:

Västerviks startsjua: 1) Bartosz Smektala, 2) Mads Hansen, 3) Tai Woffinden, 4) Gleb Chugunov, 5) Fredrik Lindgren, 6) Jacob Thorssell, 7) Anton Karlsson.

Lejonens startsjua: 1) Dominik Kubera, 2) Peter Ljung, 3) Oliver Berntzon, 4) Matias Nielsen, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Daniel Henderson, 7) Casper Henriksson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt