Annons:

Dackarna i stort sett klart för slutspel – Karlsson inte nöjd

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson anser att det finns mer att ge i Dackarna. Foto: Jakob Karlsson

Dackarna i stort sett klart för slutspel – Karlsson inte nöjd

Efter 48–42 hemma mot Smederna är Dackarna i stort sett klart för slutspel. Men lagledaren Mikael Karlsson är inte nöjd.
– Nu ska vi vässa formen ännu mer, säger han.

Annons:

Den 3 587 åskådarna på G&B Arena fick se en underhållande och spännande match i afton. Efter en lite seg inledning tog matchen fart efter paus – där Dackarna körde ifrån gästerna från Eskilstuna. 

48–42 kändes rättvist och stor segerorganisatör var polske stjärnan Maciej Janowski med sina 14+1 poäng.

Där bakom var det lite tunt. Janowski var enda hemmaförare över tio poäng. Övriga körde helt okej – men inte mer.

– Ingen av de sex första förarna tog färre än sex poäng om man räknar med bonuspoängen och det är väldigt bra, men jag vill gärna ha upp någon mer över tio poäng. Janowski måste hyllas, jag tycker att Fredrik Lindgren har en positiv trend och Peter kör okej, men blandar och ger, anser Mikael Karlsson. 

Hittat inställningar

Karlsson menar att Dackarna borde ha avgjort matchen tidigare.

– Det är onödigt att det ska bli så jämnt, men skönt att vi vinner till slut. Jag tycker att vi har grepp om det men sedan tappar vi några heat. Joel sätter ribban i heat elva och sedan fortsätter vi  på det. Det känns som att vi måste få igång fajtingen bättre.

Dackarna har haft det riktigt tungt på hemmaovalen i år.

– I dag börjar vi hitta de inställningar som är till vår fördel. Det finns lite saker som vi har pratat om och vi ska tita mer på det.

I och med segern säkrade Dackarna i praktiken sin slutspelsplats.

– Nu ska det mycket till för att vi ska missa slutspel, men vi har tre matcher på oss att vässa formen ännu mer. Nu fick vi lite arbetsro.

 

Fakta

Dackarna – Smederna 48–42

Dackarna: Maciej Janowski 14+1, Fredrik Lindgren 8, Rune Holta 7, Patryk Dudek 7, Peter Ljung 7+1, Mads Korneliussen 4+1, Joel Kling 1.

Smederna: Grzegorz Walasek 11, Andzejs Lebedevs 9+1, Matej Zagar 8, Michael Jepsen Jensen 6, Pontus Aspgren 4, Linus Eklöf 3+1, Mikkel Michelsen 1. 

Publik: 3 587

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt