Annons:

  • Teurnberg flaggar för förändringar i laget –

    Stjärnskottet Daniel Bewley avslutade matchen med tre raka heatsegrar. Foto: Jakob Karlsson

  • Teurnberg flaggar för förändringar i laget –

    Daniel Davidsson njöt över segern. Foto: Jakob Karlsson

  • Teurnberg flaggar för förändringar i laget –

    Mikael Teurnberg i samspråk med Ricky Kling. Foto: Jakob Karlsson

Teurnberg flaggar för förändringar i laget – "Lite ihåligt”

Dackarna lär köra med starkare lag på papperet framöver. Det säger Mikael Teurnberg efter 42-48 mot Piraterna.
– Det är lite för ihåligt, menar han.

Annons:

Efter en framgångsrik period med flera fina skalper vände vinden slut för Dackarna hemma mot Piraterna ikväll. Motalalaget inledde piggt och Dackarna lyckades aldrig hämta sig. Piraterna tog trepoängare i de fem första heaten och hade 20-10 redan efter fem heat.

Tufft läge för Dackarna – som började känna en viss oro för bonuspoängen.

– Vi börjar svagt och då blir det en osäkerhet, då börjar man jobba med någonting och så får man inte till det. Vi kämpade och vi försökte med flera toppningar. Vi gjorde vad vi kunde, men som det blev är jag glad för bonuspoängen, säger Teurnberg. 

"Bara Bewley som kunde köra om"

Dackarna vann stort borta, 53-37, och lyckades i alla fall säkra bonusen. Matchens andra halva var klart godkänd där Daniel Bewley var den klarast lysande stjärnan. Bewley bjöd på flera fina omkörningar som gladde de över 2 300 personerna i publiken.

– Starterna var väldigt avgörande, det var bara Bewley som kunde köra om och ska jag nämna något positivt så är det Bewley. Han började lite tungt, men sedan radade han upp segrar.

Teurnberg menar att dagens uppställning var för tunn. I truppen finns även Bradley Kurtz och Sam Masters.

– Jag flaggade för det här innan, vi har haft marginalerna på vår sida och vi har fyra toppgubbar, alla de måste leverera. Vi är en gubbe kort kontra deras förare 1-5 och det ställer jäkla krav på våra bästa. Idag har Janowksi en tuff dag och då blir det jobbigt. Ska man spöa Piraterna saknas det en förare. Det här var Piraternas bästa lag och de andra lagen börjar ladda på nu.

Kommer du resonera annorlunda framöver?

– Absolut.

Har du bestämt dig för förändringar redan nu?

– Vi har förare i truppen och vi får se statusen på dem lite. Det fattas lite. Kör vi ”Ludde” (Ludvig Lindgren) och Filip (Hjelmland) som reserver har vi ett väldigt starkt par där. Nu är det lite ihåligt.

Hur ser du på Janowskis insats?

– Så är det, det är inte maskiner det här heller. Han fick en dålig start och kom aldrig in i tävlingen.

 "Sjukt nöjd med hela laget"

Daniel Davidsson i Piraterna strålade av glädje efter segern.

– Sjukt nöjd med hela laget, det var en jäkla laginsats. Det var ett jäkla go i depån och vi ville visa att vi kunde ta Dackarna borta. Hemma gjorde vi ett riktigt bottennapp. Dackarna är väldigt bra, särskilt hemma, och det gör vår seger extra skön.

Daniel Davidsson tippade på 48-42 inför matchen.

– Jag hade den känslan. Förare 1-5 är vi jäkligt starka och får de till det är vi bra. Jonathan Ejnermark fick till det idag och på reserven körde vi in nio poäng idag, det är en jäkla skillnad. Idag var vi fokuserade på starterna och vi fick till det. 

Poängen i Dackarna: Daniel Bewley 10 (5), Rasmus Jensen 9 (5), Andzejs Lebedevs 6 (5), Ludvig Lindgren 4 (3), Filip Hjelmland 4 (3), Maciej Janowski 4 (4), Noel Wahlqvist 2 (3).

Poängen i Piraterna: Przemyslaw Pawlicki 12 (5), Pawel Przedpelski 10 (5), Jonathan Ejnermark 8 (3), Vaclav Milik 8 (5), Oskar Fajfer 4 (4), Erik Persson 1 (3).

Tabellen hittar du här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt