Annons:

Svensken missar helgens GP-tävling – formstark Dackeförare ersätter

Kim Nilsson kommer inte till start vid helgens GP-tävling i Målilla då han var inblandad i en otäck krasch när hans allsvenska lag Griparna mötte Örnarna i Mariestad i slutet av juni. Foto: Bildbyrån

Svensken missar helgens GP-tävling – formstark Dackeförare ersätter

Den svenske GP-föraren Kim Nilsson tvingas kasta in handduken till helgens GP-tävling i Målila. Istället kliver Dackeföraren Andzejs Lebedevs in på hans plats. 

Annons:

Kim Nilsson kraschade illa i en allsvensk ligamatch med Griparna i slutet av juni och har sedan dess kämpat för att kunna ta sig tillbaka till den sjätte deltävlingen av årets VM-serie som körs i Målilla i helgen.

"Prognoserna jag har fått säger att det kommer ta sex till åtta veckor innan jag blir helt återställd men att jag bestämmer själv när jag väljer att köra igen. Det vore väldigt typiskt att missa en GP-tävling hemma i Sverige", sa Kim Nilsson i en kommentar till sin hemsida i början av veckan. 

Det står nu klart att Kim Nilsson inte kommer kunna tävla i Målilla i morgon. Det skriver arrangören FIM Speedway på sin hemsida.

GP-seriens förstareserv Andzejs Lebedevs kliver in som ersättare. Värt att notera är att den formstarke letten tillhör Dackarna och har kört fort på hemmabanan i Målilla under säsongens gång. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt