Annons:

Dackarna kör för tredjeplatsen i kväll: ”Viktig på flera sätt”

Fredrik Lindgrens Dackarna och Hans Andersens Lejonen möts i Gislaved i kväll. Foto: Simon Henriksson

Dackarna kör för tredjeplatsen i kväll: ”Viktig på flera sätt”

Kvällens match i Gislaved, mellan Lejonen och Dackarna, är också en kamp om tredjeplatsen i elitserietabellen.
– Den är viktig på flera sätt. Vi ska se till att vinna med minst tre poäng, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Med två omgångar kvar att köra är fjärdeplacerade Dackarna klart för SM-slutspel. Eftersom lagen därbakom möter varandra i slutomgångarna är det omöjligt för tre av lagen att passera Målillas stolthet.

– Jag har räknat på det ett antal gånger, men tre lag kan inte gå i fatt oss. Vi är klara för slutspel, konstaterar Mikael Karlsson. 

Sätta sig i respekt

Kvällens bortamatch mot Lejonen är ändå mycket viktig. Vid seger med minst tre poäng, och därmed även säkrad bonuspoäng i mötet med Gislavedslaget, kliver Dackarna upp som trea i tabellen. I den sista omgången nästa tisdag möter Dackarna Piraterna hemma medan Lejonen tar sig an ”omöjliga” Masarna på bortaoval.

– Tredjeplatsen är viktig på flera sätt. Dels får vi en möjlighet att välja om vi vill möta lag fem eller sex i kvartsfinalen. Även om alla lag är bra så finns det de man har lättare och svårare mot. Dessutom vill vi göra en bra avslutning och visa att de andra lagen ska vara rädda för oss.

Hitta formen - samtidigt

Mikael Karlsson vill också se att formen på vissa förare stegras.

– Nästa steg är att hitta formen på gubbarna samtidigt, det har vi inte lyckats med än. Jag vill se lite fler poäng på några håll och jag vill också se ett annat sätt att jobba. Vi måste bli mer skärpta på banan och jobba tillsammans på ett annat sätt där. Samtidigt förstår jag att det har varit lite stressat i många matcher och då kan det bli att man inte riktigt tänker till på banan.

Dina känslor inför matchen mot Lejonen?

– Jag tycker att det är svårt att veta var man har Lejonen. Men visst tror jag på en jämn match. Samtidigt, om allt funkar, tycker jag att vi kan kräva av oss själva att vinna med minst tre poäng, säger Mikael Karlsson.

Pawlicki saknas

Klart är att Dackarna inte kommer att ställas mot Lejonens starkaste kort, Piotr Pawlicki, i kväll. Polacken, som har varit ruskigt snabb i Gislaved i år, är skadad. Lejonen kommer att köra riders replacement för honom.

– Det är synd om han är skadad. Visst har han varit väldigt bra hemma i år, men de har fullgoda ersättare om de får igång sina gubbar. Sen blir de förstås känsligare om någon förare inte är i stöten.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt