Annons:

Makalös rekordkväll för Dackarna och Patryk Dudek: ”Vet inte vad som händer”

Patryk Dudek kunde inte göra annat än att skratta efter sin insats i Gislaved. Foto: Linus Johansson

Makalös rekordkväll för Dackarna och Patryk Dudek: ”Vet inte vad som händer”

Dackarna utklassade Lejonen (60-30) på bortaoval. I de fem sista heaten tävlade lagets stjärnor om vem som skulle åka från Gislaved med ett nytt prydligt banrekord. Det blev Patryk Dudek.
– Jag vet inte vad som händer i år. Jag förstår mig inte på speedway just nu, skrattar Patryk Dudek.

Annons:

Redan i det femte heatet satte Dackarnas Rune Holta ett nytt banrekord på banan i Gislaved med tiden 63,7. I heatet efter körde Fredrik Lindgren in på samma tid och i heat sju gjorde Holta detsamma igen.

Pratade om att slå rekordet

Men ingen av dem fick lämna Gislaved som rekordhållare. Istället blev det en sylvass Patryk Dudek som fick den äran. I heat tolv klockades Dudek för tiden 63,2. Men det stannade inte där. I det sista heatet flög den lille polacken i väg från start och klockan stannade på 63,0. Noteras kan också att Fredrik Lindgren körde heat 13 på 63,5. Det var sannerligen en rekordkväll för dackeförarna.

– När vi pratade efter tio heat så pratade vi om att sätta banrekord och Peter (Ljung) sa att den som hade rekordet när kvällen var slut skulle få en överraskning. Så jag körde för rekordet, skrattar Patryk Dudek.

”Så här mitt år ser ut”

I lördags tog dackestjärnan bara fem poäng i GP-tävlingen i Målilla, men i kväll var han i det närmaste oslagbar och tog 13+2 poäng på sina fem heat.

– Jag vet inte vad det är som händer i år. Jag förstår mig inte på speedway just nu. I lördags var det inte alls bra, i söndags och måndags var det bättre i Polen och i kväll var det briljant. Varför körde jag inte så här i Målilla i lördags? Jag vet inte. Det är så här mitt år ser ut verkar det som.

Dackarna vann med 60-30 och gjorde en klockren laginsats.

– Vi hade en bra lagsammanhållning i dag och det känns bra att vi kan ta med oss det till nästa match. Man kan väl säga att banan var bra för Dackarna i kväll, säger Patryk Dudek.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt