Annons:

Dackarna förbereder för slutspel: ”Har en plan”

Mikael Karlssons Dackarna avslutar grundserien med hemmamatch mot Piraterna. Foto: Linus Johansson

Dackarna förbereder för slutspel: ”Har en plan”

Trea eller fyra i grundserien är den stora frågan för Dackarna inför Elitseriens sista omgång. Därefter väntar ett ovisst slutspelsval.
– Vi har en plan för olika scenarion, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Inför den sista omgången i Elitserien talar mycket för att Dackarna kommer att sluta trea i Elitserien. Även om laget skulle förlora hemma mot Piraterna talar nämligen mycket för att fyran Lejonen gör detsamma borta mot hemmastarka Masarna.

– Vi vill köra till oss tredjeplatsen på egen hand och man vet ju inte vad som händer i Avesta heller, konstaterar Mikael Karlsson.

Hitta självförtroende

Förra veckan vann Dackarna borta mot Lejonen med makalösa 60-30. Mikael Karlsson vill se att laget jobbar vidare utifrån det.

– Det är fortfarande viktigt för oss att hitta ett självförtroende i gruppen på hemmaplan och även att vi jobbar vidare på det vi hittade i Gislaved. Det känns som att vi har något på gång och vilket lag Piraterna än kommer med så har vi återigen vårt eget att fokusera på.

”Tycker synd om Piraterna”

Som vi har berättat tidigare i dag så är det högst oklart vad Piraterna kommer med för lag till Målilla. Greg Hancock är skadad sedan tidigare och är inte aktuell. I går skadade sig dessutom stjärnduon Niels-Kristian Iversen och Peter Kildemand vid matcher i Polen. Iversen har en fraktur i axeln medan Kildemand har brutit ett finger.

– Jag tycker synd om Piraterna i den här situationen, där de både riskerar att åka ur och kan ta sig till ett slutspel. Jag har själv varit med om det och vet hur tungt det är. Men de kan få ihop något bra ändå, säger Mikael Karlsson.

Enligt MVT är Piraterna på jakt efter en ny förare till morgondagens match, men det återstår att se om de hinner få klart med någon.

– Oavsett hur det blir så finns det inte utrymme för någon underskattning från vår sida.

Diskuterat slutspelsval

Efter matcherna i morgon kväll kommer vi också att få veta hur SM-kvartsfinalerna kommer att se ut. Som det ser ut inför den sista omgången kommer Dackarna att få välja mellan Smederna och Rospiggarna, men det kan fortfarande förändras.

Har ni lagt upp en plan för hur ni kommer att välja om ni blir trea i serien?

– Vi har diskuterat det och vi har en tanke utifrån vad förarna tycker är en bra bortabana och vilka vi har störst chans mot hemma. Vi har en plan för olika scenarion, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt