Annons:

Dackeförare tvåa i kvällens GP-tävling - närmar sig VM-ledningen

Patryk Dudek slutade tvåa i kvällens GP-tävling. Foto: Linus Johansson

Dackeförare tvåa i kvällens GP-tävling - närmar sig VM-ledningen

Patryk Dudek, till vardags i Dackarna, gjorde en strålande GP-tävling i polska Gorzow i kväll. Polacken slutade tvåa och hade bara Tai Woffinden före sig i finalheatet. Jason Doyle slutade trea.

Annons:

Patryk Dudek fick en tuff start på kvällens tävling, men körde upp sig under kvällen. Väl framme i semifinal så vann han det heatet övertygande. I finalheatet tog Dudek starten och såg ut att vara på väg mot sin första GP-seger. Tai Woffinden ville dock annat och tog sig förbi med en hårresande omkörning tidigt i heatet.

Trea i finalheatet blev Jason Doyle och fyra blev Bartosz Zmarzlik, som fick problem med cykeln redan i starten.

För Fredrik Lindgren blev det en klart godkänd kväll. Efter en tuff inledning körde svensken upp sig och tog sig till semifinal. Där fick han dock nöja sig med en tredjeplats bakom Patryk Dudek och Tai Woffinden. Den andra svensken, Antonio Lindbäck, hade ingen lycka och stannade på fem poäng.

För Maciej Janowski, till vardags i Dackarna, blev det en tung kväll. Hans sex poäng räckte inte till semifinal och Janowski tappade VM-ledningen.

I VM-tabellen tajtade det till sig ordentligt i toppen. Jason Doyle tog över ledningen, men är bara tre poäng före Maciej Janowski och fyra före Patryk Dudek. Tai Woffinden är ny fyra i tabellen och är åtta poäng från VM-ledning. Fredrik Lindgren tappade en placering i sammanställningen, men är nu bara tio poäng från förstaplatsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt