Annons:

Karlsson nervös inför avgörandet:

Mikael Karlsson är nervös inför kvartsfinalavgörandet på tisdag kväll. Foto: Linus Johansson

Karlsson nervös inför avgörandet: "Satt press på oss själva"

I morgon, tisdag, kväll ställs allt på sin spets. Dackarna måste besegra Eskilstuna Smederna hemma på G&B Arena för att avancera till SM-semifinal.
– Det är klart att jag är lite nervös, annars vore det konstigt, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Mycket talar för att SM-kvartsfinalmötet mellan Eskilstuna Smederna och Dackarna kommer att utveckla sig till en rysare. Smederna vann med två poäng hemma förra veckan och det är det underläget som Dackarna måste hämta in på hemmabanan i morgon.

Det ska bli kul. Om det kändes spännande inför matchen förra veckan så är det klart att det inte är mindre spännande nu. Det är nu det ska avgöras och det är ju de här matcherna man vill vara med i, säger Mikael Karlsson.

Är det nervöst?

Det är klart att jag är lite nervös, annars vore det konstigt. Vi förlorade ändå den första matchen och har en upphämtning att göra.

Inte nöjd med prestationen

I tisdags vann alltså Smederna med 46-44 efter att Fredrik Lindgren och Patryk Dudek på egen hand hållit Dackarna kvar i matchen.

På förhand hade jag kunnat köpa en förlust med två poäng. Men inte på det sättet det blev, jag är inte nöjd med vår prestation i stort i den matchen. Samtidigt får man kanske se till vad det var för typ av bana. Det var en ganska dålig racing-bana som inte passade Rune (Holta), Peter (Ljung) och Joel (Kling) den kvällen.

Vad vill du se i retuen i morgon?

Vi måste ha fem-sex gubbar som presterar på normal nivå, då ska vi kunna fixa det här. Vi har satt lite press på oss själva i och med förlusten, samtidigt är vi ett lag som brukar prestera bra när vi åker under press, säger Mikael Karlsson.

Smederna petar Walasek

Dackarna har förstås som mål med säsongen att ta sig längre än till en kvartsfinal.

Det vore fruktansvärt tråkigt om det skulle ta slut redan i morgon. Det tror jag att alla känner.

Målillalaget kommer till start med samma lag som i den första matchen. Smederna har petat Grzegorz Walasek till förmån för Leon Madsen.

Smederna har ett jämnt lag med många killar som kan prestera på en ganska hög nivå. Men jag tycker att vi ska vara bättre på toppen och det visade vi till viss del förra tisdagen. 

Vad säger du om deras byte i startsjuan?

Jag vet inte riktigt om det var väntat, de har ju byggt upp något bra med laget som de kört med. Både Walasek och Madsen är killar som är lite upp och ned. Men det är deras val, jag har fokus på vårt eget istället, säger Mikael Karlsson.

Vetlanda eller Masarna

Eskilstuna Smedernas lagledare Jerker Eriksson säger så här till Eskilstuna-Kuriren gällande att Madsen nu får chansen:

 Jag känner att det här är rätt att göra, jag hoppas att det blir rätt i alla fall. Vi måste chansa nu och behöver en gubbe som om han har en guldkväll kan spöa alla i deras lag. Men Walasek har inte gjort det dåligt och sett till bara matchen i Målilla senast var han bättre än många som får köra nu. Men jag går på magkänslan.

För laget som tar sig vidare till semifinal väntar antingen Elit Vetlanda eller Masarna från Avesta.

Fakta

Laguppställningar:
Dackarna:

1) Fredrik Lindgren

2) Peter Ljung

3) Patryk Dudek

4) Rune Holta

5) Maciej Janowski

6) Mads Korneliussen

7) Joel Kling

Eskilstuna Smederna:

1) Leon Madsen

2) Mikkel Michelsen

3) Andzejs Lebedevs

4) Michael Jepsen Jensen

5) Matej Zagar

6) Linus Eklöf

7) Pontus Aspgren

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt