Annons:

Kan dra sig ur Elitserien: ”Har resonerat om det”

Tomas H Jonassons Elit Vetlanda har diskuterat kring om man ska dra sig ur Elitserien i speedway. Foto: Simon Henriksson

Kan dra sig ur Elitserien: ”Har resonerat om det”

Vetlanda MS ekonomi är så pass ansträngd att det finns diskussioner om att Elit Vetlanda måste dra sig ur Elitserien till nästa säsong.
– Vi har resonerat om det, säger ordföranden Leif Hedberg till Smålands-Tidningen.

Annons:

Kommande vecka kör Elit Vetlanda SM-semifinal mot Rospiggarna. Men Vetlandaklubben går en tuffare kamp än så. Ekonomin är ansträngd och klubben har nyligen ansökt om ett utökat kommunalt förenings- och anläggningsbidrag på 200 000 kronor.

– Vi har tittat på motsvarande kommuner där det körs speedway och där går kommunen in med större summor. Vi tycker att vi är ett så pass stort varumärke för kommunen att vi är värda det som förening, säger Vetlanda MS ordförande Leif Hedberg till Smålands-Tidningen.

Halverad förarbudget

På tidningens fråga om det kan bli så drastiskt att föreningen drar sig ur Elitserien om kommunen inte beviljar det extra stödet svarar Hedberg så här:

– Kanske inte just på grund av det här, men om alla utgifter och inkomster går emot oss så har vi resonerat om att det kan bli så. Vi vill inte hamna i ett läge där vi inte kan betala våra förare och leverantörer. Då trycker vi i så fall på den röda knappen innan det händer och om vi behöver göra det till det yttersta så kommer vi att kliva ner i allsvenskan och köra där istället.

Hedberg säger vidare att förarbudgeten låg på fyra till fem miljoner kronor för några år sedan, men att den jämfört med då kommer att vara halverad till nästa säsong.

Vetlanda MS har sedan förra året ett investeringsstopp på sin anläggning.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt