Annons:

Så ska Allsvenskan räddas: elitserieklubbarna kliver in

Förbundets förhoppning är att Allsvenskan ska innehålla sex lag nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Så ska Allsvenskan räddas: elitserieklubbarna kliver in

Allsvenskan i speedway är på väg att dö ut. Nu ska den räddas - genom att elitserieklubbarna gemensamt bidrar med två lag till den näst högsta serien.

Annons:

Den här säsongen avgjordes Allsvenskan i speedway med fyra lag. Ett av dem, Örnarna, har redan bestämt sig för att dra sig ur serien till säsongen 2018. Å andra sidan har Valsarna meddelat att man återkommer med ett lag.

Det skulle innebära att Allsvenskan även 2018 körs med fyra lag. Men så kommer det inte att bli. I de nya reglerna för speedwaysporten, som släpptes av Svemos trackracing-sektion i dag går bland annat följande att läsa när det gäller Allsvenskan:

”Antal lag: 6 lag, Elitserieklubbarna kommer gemensamt genom samarbeten att bidra med två lag till Allsvenskan så att den kommer att bestå av sex lag”.

Oklart kring division ett

I reglerna står också, bland annat, att lagen vid varje tävlingstillfälle ska innehålla minst två svensklicensierade förare med ett ingångsnitt på 0,500. Även i Allsvenskan tas snittrabatten för svenska förare under 21 år bort.

När det gäller division ett går det att läsa följande i det nya reglementet:

”Med anledning av att klubbarna i Elitserien gemensamt bidrar med två lag till Allsvenskan 2018 så tas kravet på att Elitklubbarna skall delta med ett eget lag i Div. 1 bort. Det blir alltså frivilligt för klubbarna i Elitserien och Allsvenskan att delta i Div. 1. Men det rekommenderas starkt att samtliga klubbar på ett eller annat sätt är med och bidrar till att det blir en Div. 1 serie, detta för att ge förarna fler tävlingstillfällen och möjlighet till utveckling i förberedelserna för Allsvenskan 2019. Hur serien skall utformas är i nuläget inte klart, vi får avvakta och se antal anmälda lag”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt