Annons:

Efter 30 SM-finaler: Nu lägger ikonen släpskon på hyllan

Mikael Max, till vänster, lade släpskon på hyllan efter säsongen 2016. Nu gör storebror Peter Karlsson samma sak. Foto: Linus Johansson

Efter 30 SM-finaler: Nu lägger ikonen släpskon på hyllan

Peter ”PK” Karlsson har kört över 800 matcher i det svenska seriesystemet. Han har kört makalösa 30 SM-finaler. Nu lägger 47-åringen släpskon på hyllan.
– Jag tror inte att jag kommer sakna körningen nu när jag har bestämt mig, säger ”PK” till Mariestads-Tidningen.

Annons:

Den 22 augusti i år körde Peter Karlsson sin sista seriematch i en extremt lång karriär. Han gjorde det på G&B Arena i Målilla. Resultatet blev tre inkörda poäng och storförlust för hans lag Piraterna.

Att det är en ikon som nu slutar som förare är det ingen tvekan om. Redan 1985 (!) startade hans karriär på 500 cc-cykel. Nu, 32 säsonger senare, är det dags att göra bokslut och summera en framgångsrik karriär. På meritlistan finns bland annat två individuella SM-guld, sex SM-guld i lag och elva säsonger i VM-serien, med en total sjätteplats som bäst.

Peter Karlsson har tidigare arrangerat jubileumstävlingar för tio och 20 år i branschen, men när han nu lägger av blir det utan pompa och ståt.

– Jag skulle kunna ha 30-årsjubileum också, men det känns inte så nu. Det krävs ett stort arbete att fixa det, säger han till Mariestads-Tidningen.

Peter Karlsson körde för Dackarna från Målilla mellan 2004 och 2010.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt