Annons:

Dackarna har klart med en ny lagledare

Tomas Karlsson och Dackarna kommer att presentera en ny lagledare inom kort. Foto: Jakob Karlsson

Dackarna har klart med en ny lagledare

Dackarna har i det närmaste gjort klart med en ny lagledare. Han kommer att presenteras inom kort.
– När allt är klart kommer vi inte att vila på det namnet, säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Annons:

Tidigare i kväll kunde vi berätta att Dackarnas styrelse beslutet att inte förlänga kontraktet med lagledaren Mikael Karlson.

– "Micke" har gjort ett fantastiskt jobb, vi har varit jättenöjda. Det här beslutet har inget med årets resultat att göra. Men han har varit lagledare i åtta år och det är en lång tid. Nu vill vi ha en liten förnyelse, säger Tomas Karlsson.

Jobbade på flera spår

Mikael Karlsson ville, och trodde, att han skulle få fortsätta.

Gav ni honom falska förhoppningar?

– Det är väl alltid så i sådana här grejer att man kan säga att man ger förhoppningar. Man är inte överens från början i alla förhandlingar och så var det i det här fallet. I ett sådant läge gäller det att ha flera alternativ och därför jobbade vi på andra möjligheter också. Under resans gång har det dykt upp andra intressenter och nu har vi gått på en annan linje än vad vi kanske tänkte från början.

Har ni gjort klart med en ny lagledare?

– Ja, det kan vi ha gjort. När allt är helt klart kommer vi inte att vila på det namnet. Det är alltid roligare att komma med en sådan nyhet.

"Ingen kommentar"

Nyligen kom beskedet att Peter "PK" Karlsson lägger släpskon på hyllan. På Mariestads-Tidningens fråga vad som händer nästa säsong svarade "PK" kryptiskt:

– Det finns lite förslag, men vi får se.

Är Peter Karlsson månne Dackarnas nya lagledare?

– Jag har ingen kommentar på det. Det skulle förvåna mig lite om han vill vara lagledare, han är ju gammal och vis, skrattar Tomas Karlsson.

Det står också klart att det inte blir någon fortsättning för Patrik Hag i Dackarna, som har varit assisterande till Mikael Karlsson de senaste åren.

– "Micke" och "Palle" har ju gjort det här tillsammans, då var det bättre att ta beslutet att båda får sluta. Den nya lagledaren får utse sin andraman inom våra ekonomiska ramar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt