Annons:

Svensken lägger släpskon på hyllan - ”Det lovas guld och gröna skogar”

Anders Mellgren väljer att avsluta speedwaykarriären. Foto: Linus Johansson

Svensken lägger släpskon på hyllan - ”Det lovas guld och gröna skogar”

Ytterligare en svensk speedwayförare lägger släpskon på hyllan. Den här gången handlar det om 26-årige Anders Mellgren, som för ett tiotal år sedan blev världsmästare för ungdomar.

Annons:

I ett långt Facebook-inlägg skriver Anders Mellgren om varför han lägger ned karriären som speedwayförare. Där riktar han skarp kritik mot svensk speedway.

”Finns ganska många faktorer till detta, dels för att man MÅSTE investera stora summor pengar för att kunna ha bra grejer och därmed KANSKE få köra allsvenskan och elitserien. Om man sen inte får köra där innebär det att man inte får någon inkomst. Varje vinter när man skriver kontrakt finns givetvis inte detta på kartan utan det lovas guld och gröna skogar. Man känner sig motarbetad som svensk speedwayförare, hellre tar man in utlänningar som är jämbördiga och ofta sämre än många svenska förare som inte får köra, sedan står 80-90% av klubbarna när säsongen är slut med stora skulder, det är lika år efter år. Och ingen förstår hur det kunde hända. Speciellt dom som är som mest insyltade, dom kliar nog hål i huvudet. Ska man lyckas inom speedway krävs det att man gör allt till 110%, det är inte så lätt när man inte får betalt i tid, i stort sett varje år jag kört har lönen antingen kommit några månader för sent, sänkts eller helt uteblivit då det blivit konkurs, och tro mig, det beror inte på att svenskar är dyrare än utlänningar”, skriver Anders Mellgren på Facebook.

Han skriver vidare att även ett antal skador satt sina spår. 

Vill slå ihop serierna

Mellgren skriver också hur han tycker att svensk speedway ska räddas i framtiden:

”Personligen tror jag räddningen vore att slå ihop elitserien och allsvenskan och göra nivån till något där emellan, tror inte publiken skulle minska för att heaten går en sekund långsammare, snarare tvärtom, så länge det är bra racing med täta heat, att försöka få varje förare till sin moderförening skulle troligtvis höja publiksnittet också”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt