Annons:

Ingen mer speedway i C More - här är bolaget som tar över

Elitserien i speedway kommer inte att sändas på C More kommande säsong. Bolaget Spring Media har tagit över rättigheterna. Foto: Linus Johansson

Ingen mer speedway i C More - här är bolaget som tar över

Det blir inte några mer speedwaysändningar på C More. Istället har det internationella sporträttighetsbolaget Spring Media köpt TV-rättigheterna för perioden 2018-2022.

Annons:

Elitspeedway.com skriver att det internationella sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett exklusivt representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo för Elitserien i speedway. Avtalet gäller för perioden 2018-2022.

”Det är roligt och utmanande att få möjligheten att jobba med en av Sveriges största ligor. Med sina många fans och starka position har Elitserien ett strategiskt värde för traditionella och nya mediabolag som vill locka tittare till sina plattformar och tjänster. Vi ser också möjligheter i att stärka det digitala erbjudandet direkt mot kund och använda de kunskaper och erfarenheter vi har av att bygga egna plattformar”, säger Hans Svelander på Spring Media och nämner bland annat Damallsvenskan.tv, Tennisplay.se.

Håkan Leeman, ordförande i Svemo, säger så här om det nya avtalet:

”Inom Svemo uppmuntrar vi våra sektioner och idrotter att ta egna initiativ för att höja sportens popularitet och genomslag. Elitserieklubbarna har presenterat en lösning för att göra speedway tillgänglig för fler i ett samarbete med Spring Media – ett företag med stor erfarenhet av utveckling och distribution av medierättigheter. Det känns extra roligt att man i konceptet planerar att utnyttja modern teknik och dra nytta av den ökade digitaliseringen. Centralt ser vi från Svemos sida med spänning fram emot att se hur detta utvecklas”

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt