Annons:

JUST NU: Här är Fredrik Lindgrens nya klubb

Fredrik Lindgren är klar för Eskilstuna Smederna. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Här är Fredrik Lindgrens nya klubb

Att Fredrik Lindgren lämnar Dackarna efter bara en säsong stod klart sedan tidigare. Nu är det bekräftat att hans nya klubb är SM-guld-vinnaren Eskilstuna Smederna.
– Jag ser fram emot att försöka försvara guldet, säger den 32-årige speedwaystjärnan till Sportbladet.

Annons:

Det har knappast varit någon hemlighet att Fredrik Lindgren kommer att köra för Eskilstuna Smederna nästa säsong. Men först i dag har parterna bekräftat att så blir fallet. Sportbladet var först med att skriva om nyheten i dag.

Sportbladet skriver att Lindgren, redan innan SM-finalerna mellan Elit Vetlanda och Smederna erbjöd sina tjänster till Eskilstunaklubben.

– Jag har känt ”Freddan” i säkert 15 år och självklart var vi intresserade. Sedan gick det rätt fort. Det är kul att vi kan knyta till oss ett sådant namn. Fortsätter han på den inslagna vägen blir han ett jättelyft för klubben. Dessutom passar han perfekt in i vårt lag, är typen av förare jag vill ha. ”Freddan” ger alltid 100 procent, säger lagledaren Jerker Eriksson till Sportbladet.

Förutom Lindgren har Smederna just nu kontrakterat Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Michael Jepsen Jensen och Alexander Woentin (ny från Elit Vetlanda).

Fredrik Lindgren tvingades avbryta årets säsong efter att ha brutit en ryggkota i samband med en match i England. Han har nu en tuff rehabilitering framför sig innan en ny säsong startar.

"Hängivna supportrar"

I ett pressmeddelande från Eskilstuna Smederna säger Fredrik Lindgren:

–  Övergången till Eskilstuna Smederna känns bra. Det känns som en förening på väg i rätt riktning och det finns en väldigt stor speedwaytradition i staden Eskilstuna. Med många hängivna supportrar, så hoppas jag kunna skapa glädje hos dom genom min prestation på banan och som lagförare i Eskilstuna Smederna. Det ska bli intressant att få jobba tillsammans med Jerker Eriksson igen och nu även Stefan Jarl. Jag har alltid haft en god relation till dom båda och två killar jag alltid tyckt mycket gott om. Vinna ett SM guld som klubb är väldigt svårt, men en ännu större utmaning är att försvara den titeln nästa år. Det är en utmaning jag ser fram emot.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt