Annons:

47-årige Hancock:

Greg Hancock blev i dag klar för Dackarna, som blir hans fjords svenska klubb under en lång karriär. Foto: Linus Johansson

47-årige Hancock: "Har nya idéer som ska föra min karriär framåt"

Greg Hancock är en av de allra största inom speedwaysporten. Trots att han har hunnit fylla 47 år så är han full av idéer och energi inför en ny säsong.
– Jag har nya idéer som ska föra min karriär framåt, säger Dackarnas nyförvärv Greg Hancock till Dagens Vimmerby.

Annons:

Tidigare i dag släppte Dackarna nyheten att den fyrfaldiga individuella världsmästaren Greg Hancock är klar för Målillaklubben. Ryktena har varit många den senaste tiden och redan för ett par veckor sedan skrev vi att Hancock var nära Dackarna.

– De sista veckorna har det varit mycket fram och tillbaka. Det har handlat om idéer kring vad Dackarna ska ha för lag. För mig har det varit viktigt att hamna i ett lag som jag tror på. Och det här unga laget tror jag verkligen på, säger Greg Hancock.

"Stort för mig"

Greg Hancock är, som ni förstår, betydligt äldre än sina lagkamrater. Faktum är att Patryk Dudek, Maciej Janowski, Pawel Przedpelski, Kacper Gomolski, Oliver Berntzon och Joel Kling alla är födda på 90-talet.

– Det är unga och duktiga killar. Kan vi jobba som ett lag tillsammans mot samma mål så kommer det att bli bra.

Värt att nämna i sammanhanget är att Maciej Janowski hade god hjälp av Greg Hancock tidigare i sin karriär.

– Jag är glad över att få köra med Janowski igen, det är stort för mig. Numera är han så bra att han inte behöver så mycket hjälp, skrattar Greg Hancock.

Ska bli helt återställd

Trots att amerikanens karriär har varit mycket lång så blir Dackarna hans blott fjärde svenska klubb.

– Hittar jag ett lag och en klubb som jag trivs i så har det aldrig varit en fråga för mig att byta lag. När jag lämnade Getingarna så var det för att de åkte ur Elitserien. Sen bytte jag från Rospiggarna till Piraterna efter 15 år. Och nu behövde jag byta eftersom Piraterna åkte ner i Allsvenskan.

Greg Hancock har inte haft något roligt 2017. En axelskada spolierade en stor del av säsongen.

– Säsongen började lite dåligt, sen hittade vi mer rätt och var på väg uppåt. Då gjorde jag illa axeln. Jag kan fortfarande bli arg för det, men jag kan inte göra något åt det nu ändå. Jag försöker tänka positivt och hitta en bra känsla i kroppen igen, säger Greg Hancock.

Hur är det med axeln nu?

– Det går åt rätt håll, men jag är inte helt frisk som det är nu. I dag är det fyra veckor sedan jag opererades och jag har börjat med rehabilitering den här veckan. Jag kan inte träna med vikter eller gummiband än, men är ändå överraskad att det känns så pass bra som det gör.

Kommer du att bli helt återställd?

– Allt ska bli bra. Det som är sagt är att jag kommer att vara 100 procent om två till tre månader.

Hemlighetsfull

I Dackarna kommer Greg Hancock att få Peter "PK" Karlsson som lagledare.

– Jag har i stort sett inte kört något alls med honom under karriären, men däremot har vi kört mycket mot varandra. Det känns bra att få honom som chef, skrattar Hancock.

Till säsongen 2018 kommer Greg Hancock att förändra en hel del i upplägget. Han har bland annat bestämt sig för att inte köra i den polska högstaligan. I övrigt är han ganska hemlighetsfull.

– Det är några grejer som jag inte vill berätta nu förrän allt är klart. Om en vecka kanske jag kan säga mer om varför jag inte kommer att köra i Ekstraliga.

Kan det bli så att Dackarna blir din enda klubb?

– Så kan det bli. Men jag hoppas att det blir lite mer än så. Nästa säsong vill jag kunna fokusera mer på att träna och testa grejer. Jag har nya idéer som ska föra min karriär framåt.

Kan ha flera år kvar

Greg Hancock hoppas också att han får ett wild card till GP-serien 2018.

– Jag tror att jag har en bra chans att få det. Men jag kan inte räkna med det innan de kommer med besked.

Blir 2018 ditt sista år som speedwayförare?

– Jag brukar säga att jag inte kan säga när jag ska sluta med det här. Det kan jag inte nu heller. Jag är fortfarande laddad. Det kan bli ett år till, eller två, eller tre, säger Greg Hancock.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt