Annons:

Klubben tillbaka i Allsvenskan - med hjälp av Dackarna

Dackarna är en av klubbarna som är med och stöttar Nässjö i deras comeback i Allsvenskan.

Klubben tillbaka i Allsvenskan - med hjälp av Dackarna

För en tid sedan kunde vi avslöja att Nässjö skulle göra comeback i Allsvenskan i speedway. I kväll meddelar klubben att så kommer att bli fallet.

Annons:

När Svemo gick ut med ett nytt reglemente inför säsongen 2018 fanns bland annat en punkt med som gjorde gällande att elitserieklubbarna skulle bidra till två nya klubbar i Allsvenskan.

Vi kunde strax efter det avslöja vad tanken kring det hela var.

– Tanken är att Lejonen, Vetlanda och Dackarna ska vara med och bidra till att Nässjö ska kunna köra i Allsvenskan nästa år. Och om till exempel Västervik går upp i Elitserien så ska de också vara med i detta så att vi blir fyra lag som stöttar Nässjö. Men laget som eventuellt går upp får ett friår först så då får vi andra tre ta ett större ansvar, sa Dackarnas ordförande Tomas Karlsson då.

På andra sidan ska också Rospiggarna, Masarna, Smederna och Indianerna stötta ett lag i Allsvenskan. Vilket det blir är än så länge oklart.

Däremot står det nu alltså helt klart att Nässjö Speedway kommer att köra i Allsvenskan nästa år.

”Vi Nässjö Speedwayklubb tar steget upp i allsvenskan nästa säsong med draghjälp från Lejonen, Dackarna och Vetlanda. Vi ser fram emot nästa säsong och dess utmaningar”, skriver klubben på Facebook.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt