Annons:

Smederna laddar om efter jätteskrällen: ”Då skulle jag vara ruggigt besviken”

Kan Jerker Eriksson föra Eskilstuna Smederna till ett nytt SM-guld? Foto: Simon Henriksson

Smederna laddar om efter jätteskrällen: ”Då skulle jag vara ruggigt besviken”

Förra säsongen stod Eskilstuna Smederna för en jätteskräll när laget körde hem SM-guldet efter en mäktig vändning i Vetlanda.
– När rullgardinen dras ned i höst hoppas jag att vi får stå högst upp igen, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson, som bland annat har ett förflutet i Dackarna.

Annons:

Absolut ingen trodde väl att Smederna skulle kunna gå hela vägen förra säsongen. Tron på laget blev knappast större när Grigorij Laguta stängdes av för doping. Men Eskilstunalaget gjorde ett makalöst slutspel och visade att man kan komma långt med en stark lagsammanhållning. I stort sett hela laget körde dessutom sin allra bästa speedway under slutspelsveckorna.

”Det är historia nu”

I år kommer inte Smederna att kunna smyga med i bakgrunden. Istället tillhör laget, som har förstärkts med Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen, de största favoriterna till SM-guldet.

– Utifrån har vi press på oss från media, andra lag och fans. Det kommer att krävas mer av oss än vad det gjorde inför 2017, med all rätt, säger Jerker Eriksson.

Eskilstuna Smederna har också en högt uppsatt målsättning.

– Vi vill inte vara sämre än förra året. När rullgardinen dras ned i höst hoppas jag att vi får stå högst upp igen. Kommer vi sämre än fyra i grundserien, då skulle jag vara ruggigt besviken.

Föraren Pontus Aspgren fanns också med på dagens upptaktsträff och han konstaterade:

– Det som hände förra året är historia nu. Det gäller att vi är på hugget från början.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt