Annons:

”PK” tror på storpublik i premiären – ”Det är en drömlottning”

Peter Karlsson ser fram emot kvällens premiär för Dackarna. Foto: Linus Johansson

”PK” tror på storpublik i premiären – ”Det är en drömlottning”

I kväll gör Peter ”PK” Karlsson sin första insats som lagledare i Elitserien. För hans Dackarna väntar regerande mästarna Eskilstuna Smederna på bortaoval.
– Det är en drömlottning, det tänkte jag direkt, säger Peter Karlsson.

Annons:

Peter Karlsson utvecklar sitt resonemang:

– Det är klockrent att få möta Smederna på deras hemmaplan i första omgången. De har press på sig, givetvis. Det har vi också, men som bortalag blir det en mer positiv press. Att inleda en serie hemma är alltid lite tuffare och det blir mer av ett måste.

Hur ser du på Smederna som lag?

– Smederna är tuffa, men jag tror faktiskt att vi får ännu tuffare motstånd nästa vecka (Lejonen hemma). Lejonen ser riktigt jämna och farliga ut.

Tror på storpublik

Till premiären mot Smederna har Peter Karlsson och Johan Karlsson valt att ställa över Kacper Gomolski.

– Det är klart att Gomolski fanns med i diskussionen, men han har inte börjat säsongen så bra och har fått stå över i Polen. Det gjorde valet rätt så enkelt. Men han finns med där och det kan ändra sig i framtiden, säsongen är lång, säger Peter Karlsson.

Peter Karlsson körde själv fyra säsonger i Smederna under sin aktiva karriär.

– Jag trivdes jättebra i Eskilstuna och det kanske är något jag kan sprida i laget. Det är en av Sveriges bästa banor och publiken är väldigt hängiven. Det kommer att bli bra stämning där och jag tror säkert att det blir 5 000 åskådare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt