Annons:

Dackarna måste stoppa Woffinden – ”Väldigt duktig”

Dackarna måste få stopp på Tai Woffinden i morgon. Foto: Linus Johansson

Dackarna måste stoppa Woffinden – ”Väldigt duktig”

Britten Tai Woffinden var stekhet i par-VM i Polen förra veckan. I morgon blir han förmodligen Dackarnas största hinder för en ny hemmaseger.
– Tai trivs rätt bra i Målilla, konstaterar lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Masarna har inte inlett som förväntat och ligger faktiskt sist i tabellen efter fyra matcher. Men en hel del talar för att Dackarna ändå kommer att få något att bita i när dalalaget kommer till Målilla på tisdag.

– Det känns som att Masasrna inte har presterat på sin kapacitet, men får de till det blir det jämnt. Får de inte till det blir det inte jämnt. Vi ska hålla oss ifrån nollpoängarna och kan vi inte vinna heatet så ska vi ha oavgjort och fokusera på nästa, säger Peter Karlsson. 

 "Blir en tuff nöt för oss"

Tai Woffinden var poängbäst i finalen i Speedway of Nations i lördags och tog sanslösa 17 poäng på sex heat.

– Vi kommer få se en het Tai och han trivs rätt bra i Målilla. Nu har våra gubbar mätt sig mot honom och har chans att ta lite revansch. Är han i bra slag är han väldigt duktig och det blir en tuff nöt för oss, men det handlar inte om han mot Dackarna utan det är Masarna mot Dackarna.

 "Svårt att peka på"

Målillalaget har inlett säsongen mycket starkt på hemmaplan och imponerat på G&B Arena.

– Det har sett väldigt bra ut och jag hoppas att vi kan bygga vidare på det. Killarna har bra form och i dag kör vi lite träning på eftermiddagen för delar av laget. Vi är intakta och jag har inte hört något annat än att alla är på bra humör.

Vad beror er starka hemmastart på?

– Det är svårt att peka på, men killarna har bra form. Det är smådetaljer, men vi har tränat rätt flitigt på banan när vi har kunnat och många i laget har kört många varv i Målilla vid det här laget. Det gör sitt till.

Veteranen Greg Hancock har inlett sin tid i Målilla på ett mycket bra sätt.

– Han var fantastisk i Kumla, körde fullt i Polen och gjorde en bra lagtävling. Han ser het ut och det ska bli kul att se honom i Målilla igen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt