Annons:

Janowski på strålande humör:

Maciej Janowski och Patryk Dudek körde sten, sax, påse 15 gånger utan att kunna utse vem som skulle få köra från bana fyra respektive bana två i sista heatet. Det framkallade många skratt hos den polska stjärnduon. Foto: Ossian Mathiasson

Janowski på strålande humör: "Glad för allting"

Maciej Janowski briljerar och det gör hela Dackarnas lag. Det blev en riktig skrattmatch mot Masarna för Dackarna som nu har tre raka segrar hemma på G&B Arena.
– Just för stunden är jag glad för allting, säger han efteråt.

Annons:

Ett så stort leende som Dackarnas polske stjärnförare Maciej Janowski gick runt med i depån under kvällens match mot Masarna var det länge sedan man såg. 

Dackarna vann med förkrossande 56–34 mot krisande Masarna och Janowski var poängbäst med 12+1 poäng. 

– Jag är jättenöjd och trivdes väldigt bra på cykeln. Banan var dock lite blötare än vad den brukar vara men vi hade ändå bra inställningar för det. Jag gjorde två misstag på hela tävlingen men jag tog ändå väldigt många poäng. Jag är glad över mina cyklar, säger Maciej Janowski. 

"Körde nog 15 gånger"

Matchen var avgjord redan efter tolv heat och inför nomineringsheaten körde Janowski och landsmannen Patryk Dudek sten, sax, påse – utan att kunna utse en vinnare. 

– Nej, det var omöjligt. Vi försökte bestämma vem som skulle köra från bana två respektive fyra. Vi körde nog 15 gånger och alla gånger tog vi samma tecken. Det var väldigt roligt. Efter 15 gånger pratade vi ihop oss och jag fick bana fyra, säger han. 

Precis som i tidigare hemmamatcher var det en stark laginsats som bar Dackarna till seger. Nu har Dackarna tre raka triumfer på G&B Arena och Janowski hade all anledning att ösa beröm över sina lagkamrater. 

– Alla tog många bra poäng i dag. Redan från start var vi väldigt fokuserade och vann starterna och det var bra kört från hela laget, säger Janowski. 

"Glad för allting"

Själv är han i kanonform och visade återigen vilken stjärnförare han är. 

– Just för stunden är jag glad för allting, nu ska jag försöka behålla samma goda form hela säsongen. Det kommer bli hårt men jag kommer träna för att lösa det. 

Vad tror du om Dackarnas framtid?

– Jag hoppas att den är god. Vi har ett perfekt lag som har roligt tillsammans.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt